„Klubrádió
Az igazság pillanata

Micsoda? Orbán utcai harcos? – Elindult Bolgár György új műsora

8/03/2019 15:11

| Szerző: Klubrádió

Ma kezdődött a Klubrádió új tavaszi műsora, Az igazság pillanata. Ebben Bolgár György a közéletben, politikában oly gyakran elhangzó hazugságokat és persze azok terjesztőit próbálja szembesíteni a tényekkel.

2019. március 08. Az igazság pillanata (2019. március 8., péntek 12:30)
21:40
00:00
Műsorvezetők: Bolgár György
A hét fő üzenete a néppárti frakcióvezetőjé és csúcsjelölté, Manfred Weberé volt, aki ultimátumot küldött Orbán Viktor magyar kormányfőnek, a Fidesz elnökének. Konkrétan azt követelte, hogy azonnal fejezze be a Brüsszel elleni kampányát, kérjen bocsánatot, és engedélyezze a Budapestről elüldözött CEU, a Soros György által alapított amerikai egyetem működését, különben a Fidesz nem maradhat az Európai Néppárt (EPP) tagja.

Bayer Zsolt, az 5-ös számú Fidesz tagkönyv tulajdonosa, és a Magyar Időkből Magyar Nemzetté varázsolt kormánylap vezérpublicistája egyenesen kimondta, hogy szerinte valójában ki veszítene a Fidesz Néppártból való kizárásával. „Bizony, a Néppárt! Amely ezzel a tragikomikus öncsonkítással elveszítené legerősebb tagját.”

Hogy milyen tagját veszítené el? A legerősebbet? - tette fel a kérdést Bolgár György, és elkezdte sorolni a tényeket. Az Európai Parlamentben a legnagyobb néppárti frakció a német CDU-CSU-é. Képviselőik száma 34. Utánuk a francia köztársaságpártiak és a lengyel Polgári Platformosok következnek, 18-18 taggal. A negyedik legerősebb csoport a spanyol Néppárté, 16-tal, és utánuk, ötödik-hatodikként jön a Fidesz-KDNP, valamint az olasz Forza Italia, 12-12-vel. Ebből a legerősebbet fabrikálni, na, ehhez különleges újságírói tehetség kell.

Kissé erős

Orbán Viktor miniszterelnök a Welt am Sonntag című német lapnak március elején azt nyilatkozta: „Jean-Claude Juncker egy kedves ember. Annyira kedves, hogy az ember a legidétlenebb és legostobább gesztusait is megbocsátja. Én ugyan egy utcai harcos vagyok, de köztem és Juncker között nincsen semmilyen személyes ellenszenv.”

Bolgár Györgynek kissé erősnek tűnik az utcai harcos kifejezés. Még hogy utcai harcos? Az a miniszterelnök, aki 1990 óta a politikai elit része, a Parlament tagja 29 éve, folyamatosan? Hányan vannak ilyenek, tessék mondani? - tette fel a kérdést a Klubrádió műsorvezetője. Erre a válasza az volt, hogy az egész Országgyűlésben Orbánnal együtt öten, és mindannyian a Fidesz tagjai: Kövér, Kósa, Varga Mihály és Németh Zsolt. A hatodik, bár nem képviselő, de a politikai establishment megkerülhetetlen része: Áder János köztársasági elnök.

Rajtuk kívül senki nincs, sem a KDNP-ből, sem az egykori MDF-ből, sem az MSZP-ből, sem máshonnan, aki majdnem három évtizede állandóan, megszakítás nélkül ott ülne a Parlamentben. Bolgár György azt hangsúlyozta, hogy Orbán nem az utcán harcol, hanem politikai harcokat és háborúkat folytat, az utcára legfeljebb a Békemenetet küldi maga helyett, ha bajban érzi magát. Ja meg a plakátjait. Hadd harcoljanak a képzelt ellenséggel helyette is! - tette hozzá a műsorvezető.

Senkinek nem jut az eszébe róla az antiszemitizmus?

A műsorban elhangzik Szijjártó Péter külügyminiszternek az a kijelentése, hogy „Magyarország nem egy bokszzsák, amit lehet püfölni mindenféle következmény nélkül. Mi egy több mint ezeréves államisággal rendelkező ország vagyunk, amellyel nem lehet csak úgy szórakozni.” Megtudhatják, hogy valóban csak Magyarország rendelkezik-e ezeréves államisággal, vagy az unióban rajtunk kívül is vannak-e ilyen országok.

Orbán Viktor azt is nyilatkozta, hogy „egy ilyen plakátról Magyarországon senkinek nem jut az eszébe az antiszemitizmus. Mi a zsidó származású magyarokat elsősorban nem is zsidóknak, hanem magyaroknak tekintjük. A személyekre kihegyezett kampány sem itt, sem az angolszász világban nem okoz meglepetést. Ez számomra egy német problémának tűnik.” Bolgár György arra a kérdésre is válaszol, hogy ez valóban német probléma-e, úgy kell-e ezt érteni, hogy nálunk senkinek nem jut eszébe Soros zsidó származása.

Az igazság pillanata
2019. március 8. péntek
Szerkesztő-műsorvezető: Bolgár György

 

 


A műsort a fenti "lejátszás" ikonra kattintva hallgathatja meg.