„Klubrádió
Esti gyors

Orbán és a német külügyminiszter üzengetése csak politikai kommunikáció

8/06/2021 23:58

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Viszonylag régóta napirenden tartják az EU-bank a vétó lehetőségének elvetését politikai döntések esetében, melynek azonban kicsi a valószínűsége Hegedűs Dániel, a German Marshall Fund elemzője szerint, mert azok szavazatára is szükség lenne a változtatáshoz, akik előszeretettel élnek a vétó eszközével.

2021. június 08. Esti gyors - részlet 21.03.08. Hegedűs Dániel
04:56
00:00

"Szánalmas papírtigrisnek látszunk, rajtunk nevet a világ" – mondta Orbán Viktor reagálva Heiko Maas, a német külügyi tárca vezetője kijelentésére, amely szerint a vétójognak el kell tűnnie, meg kell akadályozni, hogy egyetlen tagállam különállása megbéníthassa, „túszul ejthesse” az EU külpolitikáját.

Hegedűs Dániel, a German Marshall Fund elemzője a Klubrádióban a Maas és Orbán közti üzengetésről azt mondta, kivételesen egyet ért Orbán Viktorral. Azzal indokolta kijelentését, hogy viszonylag régóta napirenden tartják a vétó lehetőségének elvetését politikai döntések esetében. Ennek azonban kicsi a valószínűsége tekintve, hogy azok szavazatára is szükség lenne a változtatáshoz, akik előszeretettel élnek a vétó eszközével.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Esti gyors/interjú Hegedűs Dániellel
2021.06.08., 18:33
Riporter: Kárpáti Iván