„Klubrádió

Olcsó itatóhely vagy igazi attrakció?

11/04/2019 10:37

| Szerző: Klubrádió

Sikerült-e ötről hatra jutni a fővárosi bulinegyed körüli vitákban? Az Élhető Erzsébetvárosért Egyesület elnöke és Budapest Éjszakai Nagykövetségének szóvivője volt az Y vendége. 

2019. április 11. Y - Galavits Patrik generációs műsora (2019. április 11., csütörtök 15:00)
41:08
00:00
Műsorvezetők: Galavits Patrik
Több, mint egy év telt el a budapesti bulinegyedről szóló népszavazás óta, de a Király utca és környéke továbbra is heves vitákat vált ki az ott lakók, a szórakozóhelyek tulajai, valamint a turisták között, akik egy része éjszakánként vállalhatatlanul viselkedik. Nem volt ez másként a Klubrádió stúdiójában sem.

Fontos idegenforgalmi attrakció, vagy csak olcsó kelet-európai itató a bulinegyed? Javult a helyzet a tavalyi népszavazás óta? Milyen megoldást lehet találni a lakók problémáira? Mekkora gondot jelentenek a drogkereskedők és miért nem tud velük elbánni a rendőrség? És milyen céllal indul az önkormányzati választáson az Élhető Erzsébetvárosért Egyesület?

A csütörtöki Y-ban a bulinegyed jelentőségéről és az általa okozott gondokról beszélgettünk két vendégünkkel, az Élhető Erzsébetváros Egyesület elnökével, Garai Dórával és a Budapest Éjszakai Nagykövetségének szóvivőjével, Német G. Dániellel.

A beszélgetés a fenti link mellett Spotifyon is elérhető.

A budapesti bulinegyed
 
 A Fogasház romkocsma Budapest bulinegyedként ismert részén az Akácfa utcában 2017. augusztus 29-én. A környéken lakók a hajnal négy óráig nyitva tartó vendéglátóhelyeken hangoskodók miatt panaszkodtak, és vártak megoldást az önkormányzattól. A vendéglátósok a megélhetésüket féltik attól, ha esténként hamarabb kellene bezárniuk a szórakozóhelyeket. MTI Fotó: Balogh Zoltán
 
Y
2019. április 11., csütörtök 15.00
műsorvezető: Galavits Patrik