„Klubrádió
Reggeli gyors

7 órát voltak egy magáncellában, mert a turistákat figyelmeztették a kamudrogos átverésre

22/03/2019 15:12

Érthetetlen, hogy miért tartottak bent bennünket egy ablak nélküli cellában 7 órán keresztül  – mondta a Reggeli gyors című műsorában Német G. Dániel, akit – társával együtt - azért vittek be a rendőrök, mert festékszóróval a bulinegyed több részén azt fújták fel az aszfaltra, hogy „Itt minden drog kamu”.

A

2019. március 22. reggeligyors_részlet_németgdavid_20190322
09:21
00:00
két férfi, akik a Szimpla Kert szórakozóhely alkalmazottai, arra akarták felhívni a turisták figyelmét, hogy a környéken kamudrog-dílerek jelentek meg, és valójában majorannát és sütőport árulnak kábítószer helyett, több tízezer forintért. El akarták kerülni, hogy a turistákat így verjék át azok, akik ezeket a damudrogokat árulják.

Német G. Dánielék éppen, amint felfújták az úttestre a figyelmeztető feliratokat, a közterület felügyelők megjelentek, majd a rendőröket is kihívták. Azért buktak le, mert az utcában ott vannak a térfigyelő kamerák és így a közterület felügyelők láthatták az aszfaltfestést. Végül a rendőrök az örsre bevitték őket, de az csak később derült ki, hogy őrizetbe is veszik őket. Ezután 7 órát töltöttek egy magánzárkában. G. Német Dániel elmondta, hogy most még megfontolják, hogy ezellen panaszt tegyenek-e, bár azt elismerte, hogy a rendőrök megértőek voltak velük.

Az áldílereket is bevihetik, de csak szabálysértés miatt és legkésőbb 12 óra múlva ki kell engedni őket, majd, mintha mi sem történt volna, tovább árulhatják a majoránnát, mint kamudrogot. Az eladókat annyira érzékenyen érinthette a csalásra figyelmeztető felhívás, hogy átfestették a „kamu” szót és ők a „drug zone” feliratot fújták fel. A kérdés, hogy őket miért nem buktatták le a közterületesek. 

Az interjút a fenti „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg!

Reggeli Gyors
2019. március 22. 8 óra 35 perc
Riporterek: Pálinkás-Szűcs Róbert és Pataki Gábor