„Klubrádió
Vállalkozók Klubja

Élményt adni ajándékba

19/02/2019 14:40

| Szerző: Klubrádió

Átalakulóban vannak utazási, pihenési szokásaink egy felmérés szerint. A legfontosabb megállapításokról szólt a Vállalkozók klubja.

2019. február 18. Vállalkozók klubja 19.02.18.
16:41
00:00

Autóval, 2-3 hétre, belföldre utaznak pihenni a magyarok és általában hotelben szállnak meg. A felmérés nem országos, nem reprezentatív, csak a Bónusz Brigád vásárlói körében készült, mégis érdekesek lehetnek az eredményei.

Amint Kaprinay Zoltán alapító ismertette, válaszadóik 82 százaléka itthon nyaralt tavaly. Akik külföldre mentek, azok főleg a szomszédos országokat keresték fel. A jellemző program a városnézés, ez persze elsősorban külföldön izgalmas, aztán jön a wellness, a kirándulás és a vízparti pihenés. A legtöbben autóval szeretnek utazni.

 
Forrás: Flickr.com
 

Jellemző tendencia, hogy egy többen vesznek ki évente többször szabadságot, hogy rövidebb időre kikapcsolódjanak. Az évi egyszeri, jó hosszú nyaralás kezd veszíteni a vonzerejéből.

A magyar utazó számára természetesen fontos az ár, de még fontosabbá kezd válni az ár-érték arány. Vagyis lehet a program kicsit drágább, ha többet nyújt. A megkérdezettek többsége, mintegy 70 százaléka maga szervezi az útját, az utazástól a szálláson át a programokig, az utazási irodákat jóval kevesebben keresik, mint korábban.

Érdekes, de ha belegondolunk igazán praktikus és kedves dolog élményt adni ajándékba. Egy utazás mondjuk születésnapra valószínűleg maradandóbb, mint egy ajándéktárgy, az adatok szerint sokan gondolják ezt így.

Kárpáti Iván interjúját a fenti „lejátszás” gombra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Pixabay.