„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

„Nem tudtam, hogy ilyen is van a torkomban”

12/09/2020 16:11

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A pénteki Ötösben Gálvölgyi János Fodor Annamária színművészt látta vendégül, aki a többi között arról is mesélt, hogy amióta a Pintér Béla Társulat tagja, és egy olyan előadásban játszik, amiben énekelni kell, rájött, hogy képes a zenés műfajban is megmutatni a tehetségét.

2020. szeptember 11. Ötös - Gálvölgyi Jánossal (2020. szeptember 11., péntek 10:00)
88:38
00:00
Műsorvezetők: Gálvölgyi János Szerkesztők: Timár Ágnes

Fodor Annamária hozzátette, hogy kottát olvasni nem tud, hallás alapján tanulja meg a dalokat. A társulatba egy beugrás után került be. Elmondta, most sok beugrás jött ugyan az életébe, de jobban szereti, ha próbálhat. Hozzátette, az a munkamódszer, amit most folytatnak a Pintér Béla Társulatban, arra már nagyon szomjazott.

A szakmát prózai színházakban kezdte. A Márta István vezette Újszínházban, valamint a Tháliában is játszott.

Bár bábszínész szakon végzett, többre vágyott mindig, mint csak a paraván mögött állni. Ugyanakkor számára a színház finomságát – mondta el az adásban – a bábszínház képviseli igazán. Ez a szerelem a rendezésig repítette, a Cselédek című előadást állította össze egykori osztálytársaival, Bercsényi Péterrel és Mórocz Adriennel.

A színház mellett azonban pódiumbeszélgetéseket is készít, Ülj mellém! címmel.

Fodor Annamária az Ötösben Gálvölgyi János kérdésére mesélt szüleiről is, édesanyjáról, aki tanárnő, illetve iskolaigazgató, és édesapjáról, aki úrvezető volt, és nemrégen veszítették el. A színésznő hozzátette, most egy hosszabb nehéz időszakon van túl.

Fontos számára, hogy változtasson, ha lehet. Így szerződött át időről időre egyikből a másik társulatba, valamint fogadott örökbe egy kutyát három éve. Ezt a két döntését nevezte élete legjobbjainak.

Az adást a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg! Címlapi kép: Fodor Annamária/Facebook

Ötös - Gálvölgyi Jánossal
2020. szeptember 11., péntek 10:00