„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

Puszi, pacsi, ölelés

8/08/2020 10:07

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A pénteki Ötösben Gálvölgyi János Török Gabriella nemzetközi protokollszakértőt látta vendégül.

2020. augusztus 07. Ötös - Gálvölgyi Jánossal (2020. augusztus 07., péntek 10:00)
83:55
00:00
Műsorvezetők: Gálvölgyi János Szerkesztők: Timár Ágnes
Az interjúban többek között arra keresték a választ, hogy mivel váltható ki a kézfogás járvány idején. Ennek kapcsán megbeszélték azt is, hogy az üdvözlésnek milyen formái vannak. Milyen körülmények között kell, szabad, tilalmas a kézfogás, fejhajtás esetleg nyelvkinyújtás.

Hogy milyen földrajzi területen, milyen kultúrákban mely testrészek összeérintésével üdvözlik egymást az emberek.

Török Gabriella azokról a kis csalásokról is beszélt, hogyan kerülhető el a kézfogás, ha nem vágyunk a testi kontaktusra egy vadidegennek, de mégse legyünk illetlenek.

Az interjú során azt is tisztázták, hogy mi az alapvető különbség a protokoll, az etikett és az illem között.

Gálvölgyi János arról is kérdezte a protokollszakértőt, hogy az arra kötelezett személyek felkészítése egy konkrét találkozóra hogyan történik, milyen a megszólítás, milyen szokásokat kell előzetesen elsajátítani. Többek között arról mesélt Török Gabriella, hogy milyen módon fogadja a királynő a meghívottakat, és azoknak milyen szabályokat kell betartaniuk.

A műsorban kitértek arra is, hogy mi a protokoll rangsor, ami minden esetben a legveszélyeztetettebbek listáját jelenti. Valamint arról is beszélgettek, hogy a magyarok mennyire illemtudóak, és hogy szükség lenne-e az etikett- és protokolloktatás mellet illemtanra is.

A műsor második órájában Bóta Gábor színházkritikai rovatát hallhatták, valamint Ámon Heni gasztroblogger ajánlott különleges recepteket.

Ötös - Gálvölgyi Jánossal
2020. augusztus 7. péntek 10:00
Szerkesztő: Timár Ágnes