„Klubrádió
Ötös - Gálvölgyi Jánossal

Basszisták között nincs rivalizálás – Kováts Kolos járt az Ötösben

26/07/2020 13:09

| Szerző: Timár Ágnes/Klubrádió

A pénteki Ötösben Gálvölgyi János vendége Kováts Kolos operaénekes volt, aki magyar és nemzetközi sikereket egyaránt a magáénak tudhat.

2020. július 24. Ötös - Gálvölgyi Jánossal (2020. július 24., péntek 10:00)
82:37
00:00
Műsorvezetők: Gálvölgyi János Szerkesztők: Timár Ágnes

Azt talán kevesebben tudják, hogy ő is, mint sokan a korosztályából, a Ki mit tud?-ban tűnt fel. Nagyon korán 10-12 évesen kezdett énekelni. Ahogy a műsorban elmondta, gyerekkorában operalemezeket hallgatva utánozta le a nagy elődöket.

Kováts Kolos mesélt a pályakezdésről, a külföldi és hazai sikerekről, és arról, hogyan fogadták kezdő énekesként az Operaházban. Elmondta, az operában a karmester a főnök, és csak „másodhegedűs” a rendező. Hozzátette, rendezővel volt már konfliktusa, karmesterrel még soha.

A bűvös vadász bemutatója az Erkel Színházban
 
Kováts Kolos a remete szerepében Carl Maria von Weber A bűvös vadász című operájának próbáján a budapesti Erkel Színházban 2014. december 10-én. A darabot december 12-én mutatják be Zsótér Sándor rendezésében. MTI Fotó: Kallos Bea
 
 

Az Ötösben arról is beszélt, mi a különbség a szabadtéri és beltéri előadások között énektechnikai szempontból.

Kováts Kolos ma már tizenkét éve nyugdíjas, de még mindig aktív tagja az Operaháznak. A műsorban szóba került, miért nem vállalt tanítást, habár lett volna lehetősége rá.

Gálvölgyi János a járvány hónapjairól is kérdezte, Kováts Kolos elmesélte, hogy rengeteget járta az erdőt az unokájával. Az adásból az is kiderült, kifejezetten sportos alkat, aki még az interjúra is motorral érkezett, ahogy még mindig szívesen biciklizik, ahogy fiatalkorában is azzal járt be az Operaházba.

A műsor második órájában Bóta Gábor színházkritikai rovatát hallhatták; valamint Ámon Heni gasztroblogger ajánlott különleges recepteket.

Műsorunkat a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg! Címlapi kép: MTI/Kallos Bea

Ötös - Gálvölgyi Jánossal
2020. július 24., péntek 10:00