„Klubrádió
A lényeg

Gyurcsányék ragaszkodnak a választási csalás vádjához

25/06/2019 11:11

| Szerző: Klubrádió

Utánajárt az előválasztást előkészítő Civil Választási Bizottság a DK hétfői panaszának. A testület nem állapított meg választási csalást. A DK választói beszámolókra hivatkozva azt állította, valakik Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd jelöltje javára visszaélnek Gyurcsány Ferenc DK-elnök nevével. A DK a bizottsági vizsgálat után is ragaszkodik hozzá, hogy választási csalás történt.

2019. június 25. A lényeg-részlet/Interjú Magyar Györggyel (2019.06.25.)
01:32
00:00

Szerda délig lehet még szavazni az ellenzéki főpolgármester-jelöltek előválasztásán, utána kezdik el számolni a szavazatokat – tájékoztatta a Klubrádiót Civil Választási Bizottság elnöke. Magyar György kérdésünkre elmondta, hogy a szavazóurnákat biztonsági őrök védik, azok elszállítása és a szavazatot számolása is teljes biztonságban fog megtörténni.

Az előválasztást előkészítő Civil Választási Bizottság megvizsgálta a Demokratikus Koalíció (DK) bejelentését, és arra jutottak, hogy nem történt választási csalás – mondta a Klubrádiónak Magyar György, a bizottság elnöke. A DK választói beszámolókra hivatkozva állította azt, hogy valakik telefonon hívják fel a választókat és azt mondják, hogy a párt elnöke, Gyurcsány Ferenc is Karácsony Gergelyt, az MSZP-Párbeszéd indulóját támogatja az előválasztáson. Magyar György úgy fogalmazott, hogy túlbuzgó embereknek köszönhetően lehettek ilyen telefonhívások, de a bejelentés és a bizottsági vizsgálat hatására ezek az akciók abba maradtak.

Az MSZP választmányi elnöke, Kunhalmi Ágnes szerint őket jelentette fel a DK, amit ízléstelennek tart, mégis úgy véli, hogy együtt tudnak majd működni az önkormányzati választáson, és az előválasztás győztese mögé is együtt állnak majd be. A politikus a Klubrádiónak azt mondta, hogy nem tudott a Karácsony Gergelyről szóló megtévesztő telefonhívásokról, azokhoz az MSZP-nek semmi köze nincs. Szerinte az rlőválasztás sikere miatt a Fidesz érdeke lehet, hogy zavart keltsen az ellenzékben.

2019. június 25. A lényeg-részlet/Interjú Kunhalmi Ágnessel (2019.06.25.)
01:31
00:00

A Demokratikus Koalíció frakciószóvivője, Gréczy Zsolt ragaszkodik ahhoz, hogy csalás történt az előválasztáson, a félrevezető telefonhívásokhoz szerinte Karácsony Gergely stábjának is volt köze. Többszöri kérdésünkre, hogy ezt mi bizonyítja, Gréczy Zsolt annyit mondott, hogy nem adtak volna ki erről közleményt, ha nem így lenne, de szerinte az is jelzésértékű, hogy Karácsony Gergely bocsánatot kért a történtekért. A DK-s politikus megerősítette, hogy a történtek ellenére támogatni fogják Zugló polgármesterét, ha ő nyeri az előválasztást.

2019. június 25. A lényeg-részlet/Interjú Gréczy Zsolttal (2019. 06.25.)
01:40
00:00

A lényeg/részlet
2019. június 25., kedd 11.00