„Klubrádió
Hetes Stúdió

Navracsics, vármegyék, rakpart és CEU a Hetesben

25/06/2022 12:20

| Szerző: Klubrádió

Változtat vagy hoppon marad a kormány az EU-s pénzek ügyében? Navracsics Tibort kérdeztük a Hetes Stúdióban, ahol volt még szó a vármegyékről, királyságról, pesti rakpartról és a CEU Demokrácia Intézetében a közösségi gyűlésekkel kapcsolatos beszélgetésről is.

2022. június 25. Hetes Stúdió (2022. június 25., szombat 15:00)
50:01
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor, Gergely Zsófia Szerkesztők: Herskovits Eszter

Mi újság az uniós „frontvonalon”? Sikerül megnyernie a kormánynak a „háborút” és megkapjuk az egyelőre letiltott pénzeket? Vagy nem változtat a kormány eddigi politikáján és hoppan marad Magyarország? – erről kérdeztük Navracsics Tibor minisztert, volt uniós biztost.

Emlékkonferencia Horváth János országgyűlési képviselő t
 
 Navracsics Tibor
Fotó: MTI/Máthé Zoltán
 

Vármegyék és főispánok után jön a királyság? Van elképzelésük a király személyéről? De az sem kizárt, hogy ezzel akarja a kormány elterelni a figyelmünket a berobbant inflációról és a lerobbant gazdaságról. Tringli István történészt kérdeztük.

Hány autót bír még el a rakpart? Legyen a pesti oldal teljesen a gyalogosoké? Kompromisszumra juthatnak a gyalogosok és az autósok? Bodnár Barna ott járt a Városért Egyesület által szervezett kerekasztalbeszélgetésen.

A pesti rakpart megnyitása gyalogosoknak
 
A pesti rakpart megnyitása gyalogosoknak
 

Befolyásolhatják a közösségi gyűlések a politikát Magyarországon? Nyugat-Európában ugyanis egyre gyakrabban szólnak bele a közéleti, politikai igazgatásba. Új tere lehet a politizálásnak? – erről vitatkoztak a CEU Demokrácia Intézetében és erről beszélt szakértőkkel Csernyánszky Judit.

CEU
 
CEU
 

A műsor második órájában megbeszéltük a hét legfontosabb eseményeit Gergely Mártonnal, a HVG felelős szerkesztőjével, Benda László tv-s újságíróval és kollégánkkal, Bolgár Györggyel. A műsorvezető Neuman Gábor, a szerkesztő Csernyánszky Judit.

 
fotó: Klubrádió
 

2022. május 28. Hetes Stúdió: Megbeszéljük a hetet (2022. május 28., szombat 16:05)
51:54
00:00
Műsorvezetők: Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor, Gergely Zsófia Szerkesztők: Herskovits Eszter