„Klubrádió
Megbeszéljük...

Nagy Blanka: Magyarország nem igényli a demokráciát

27/10/2022 19:57

| Szerző: Klubrádió/Ivánkai Márk

Pankotai Lilihez hasonlóan Nagy Blanka is támadásoknak volt kitéve 2018-ban egy tüntetésen elmondott beszéde miatt. Nagy Blanka azóta kiábrándult a politikából, jelenleg Romába készül, ahol cukrászdát tervez nyitni. A Megbeszéljük című műsorban azt mondta, nem szeretne energiát fektetni egy olyan ország megmentésébe, amely nem igényli ezt.

2022. október 27. Megbeszéljük részlet - 2022.10.27. Nagy Blanka
15:53
00:00
Nyílt levelében Prüdériáról és Korrupcius Maximusról írt nyílt levelet Nagy Blanka Pantokai Lilinek. Nagy Blanka szerint Pankotai hasonló támadásokra számíthat a kormányoldaltól, mint amik őt is érték 2018-ban. Hozzátette, Pankotai elég intelligens ahhoz, hogy helyén kezelje a támadásokat. 

A 2018-as felszólalása után Nagy Blankától is elhatárolódott a saját gimnáziuma. Ugyanakkor szerinte erre megvan a joga az intézménynek. Akkor a kormánymédia hazugságokkal támadta Nagy Blankát, aki ezek ellen pereket indított, amikből többet meg is nyert. Azóta Nagy Blanka a pártpolitikában is megpróbált érvényesülni, ahol azonban nem járt sikerrel.

Nagy Blanka szerint egy országban szükséges, hogy minden korosztály, a fiatalabb is képviseltesse magát, ezért csatlakozott a Momentumhoz. Szerinte a legtöbb párt a nyugdíjas korú állampolgárokra van kifejezetten specializálódva, és kevés olyan intézkedést látott, ami a huszonéves korosztály érdekeit szolgálta volna. Ugyanakkor később azt is belátta, nem szerencsés tapasztalat nélkül nagy képviseleti munkát vállalni. A pártból kilépett, azóta pedig a politikától is eltávolodott. 

Nagy Blanka szerint ezt Magyarország nincs készen arra, hogy politikailag és társadalmilag változás legyen. Azt tapasztalta, hogy szembesítik kész tényekkel az embereket, a legtöbbjük, bár felfogja ezeket, mégis inkább a rájuk áradó propagandának hisznek. Szerinte "csak azt lehet megmenteni, aki ezt igényli, és Magyarország pedig ezt nem szeretné".

Úgy látja, Magyarországon nincs igény a demokráciára. Ugyanakkor nem tartja elképzelhetetlennek, hogy lesz változás a jövőben, de ő már nem kíván energiát fektetni az ország "megmentésébe". Most Rómában tervez cukrászdát nyitni. Hozzátette, remek kezdeményezésnek tartja, hogy ilyen sok ember kiment az utcára, de addig, amíg egy tüntetés inkább egy  fesztiválra hasonlít, addig nem érzi, hogy politikával szeretne foglalkozni.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg.

Megbeszéljük/Interjú Nagy Blankával
2022. október 27., csütörtök 17:15
Riporter: Bolgár György