„Klubrádió
Esti gyors

MSZP: Közös a hat párt felelőssége

25/08/2020 01:01

| Szerző: Klubrádió/K.K.

A szocialistáknak volt személyi javaslatuk a borsodi időközi választásra, ám elfogadták a másik öt párt jelöltjét. Nem akartak külön úton járni.

2020. augusztus 24. Esti gyors -részlet 20.08.24. Molnár Zsolt
04:10
00:00

Feláldozták saját jelöltjüket – mondta Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója az Esti gyorsban. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6-os számú választókerületben tartandó időközi választáson az ellenzék közös jelöltje Bíró László, a Jobbik politikusa lett. Azért mentek bele az egyezségbe, mert a cél a Fidesz jelöltjének legyőzése, a kormánypárt kétharmadának megtörése. Az együttműködés kompromisszumokkal jár – mondta Molnár Zsolt.

Bíró Lászlóval az a probléma, hogy még nem olyan rég is rasszista kijelentéseket tett a cigányokkal, zsidókkal kapcsolatban. Márpedig ott, ahol indulna, sok roma választópolgár él. Továbbá az, hogy a Nemzeti Választási Bizottság szerint jogszabálysértően vette nyilvántartásba jelölőszervezetként a tiszaújvárosi választási bizottság a Jobbikot, amely párt Bíró Lászlót ajánlotta.

Ez utóbbi miatt a Fidesz megpróbálta megakadályozni a jelölt indulását, mire a Jobbik bejelentette, hogy a Kúriához fordul.

Molnár Zsolt a műsorban kijelentette, hogy a rasszizmust elutasítja az MSZP, e tekintetben zéró toleranciát alkalmaz. Bíró László indítása az időközi választáson nem az ő pártja döntése volt, azonban a megszületett döntésért a hat ellenzéki pártnak közösen kell viselnie a felelősséget.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. (A telefonvonal hangminőségéért elnézést kérünk.) Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd.

Esti gyors
2020.08.24. 18:00
Műsorvezető: Dési János