„Klubrádió
Esti gyors

Mészárosék még azon is keresnek, hogy romlott ételt adnak

24/07/2019 17:49

| Szerző: Lampé Ágnes/ Klubrádió

Az ország legbefolyásosabb és leggazdagabb emberei közé tartozó Mészáros Lőrinc és Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Club Aligában nyaraltatott nagycsaládokból csak úgy dől a panasz az ellátás miatt. Lampé Ágnes jegyzete az Erzsébet-programban elnyert kedvezményes üdülés tapasztalatairól és tanulságairól.

2019. július 24. Esti-gyors-részlet/Lampé Ágnes jegyzete (2019.07.24.)
02:15
00:00
„Aki teheti, ne jöjjön ide, a szállóba semmiképpen!!! A gyerekek szó szerint sírnak, hogy menjünk haza! A szag, ami a szobában van, az elviselhetetlen, dohos, ami ezekből a 30 éves koszos bútorokból áramlik” – egyebek mellett ezt írta az egyik nagycsaládos szülő, aki a balatoni Club Aligába érkezett pihenni. De számtalan más panasz is érkezett arról, hogy a szobák tele vannak pókokkal, rágcsálókkal, az ágyneműtartóban egérürülék, vezetékek lógnak a falból, az ágynemű pecsétes és használt, kosz, mocsok, hajszálak mindenhol, száradt pékáru, megromlott, ehetetlen ételek. Akik nem engedhették meg maguknak, hogy máshol egyenek, azok koplaltak.

Szóval tuti kis nyaralás lehetett. És mindez nem egy eldugott borsodi falu szegénytelepén, hanem még egyszer: a balatoni Club Aligában, ahová rászoruló nagycsaládosokat hívtak meg, közpénzből, részben az Erzsébet-utalványok bevételéből. A programot az állam egy alapítványon keresztül finanszírozza.

Azt az apró részletet még tegyük hozzá, hogy Club Aliga korábban Mészáros Lőrinc és Tiborcz István érdekeltségébe került. A szülők szerint a program jó üzlet lehet nekik, hisz a támogatásért cserébe szinte semmit nem adnak. Több marad nekik. Miközben a legtöbb nagycsaládosnak ez az egyetlen nyaralási lehetőség, a gyerekek amúgy még a Balatonra sem jutnának el.

Az ország egyik legbefolyásosabb és leggazdagabb emberéről beszélünk, hivatalosan is közel háromszázmilliárdos vagyonnal. Ez az ember a miniszterelnök kebelbarátja, aki másodpercenként több millió forintot keres elképesztő céghálóján keresztül, aki lassan minden közbeszerzést megnyer, aki médiabirodalmában bárkit lejárathat, aki milliárdos jachtján nyaralgat, aki a fél országot felvásárolta, aki gázszerelő létére okosabb, mint Zuckerberg.

Na, szóval ez az ember még azon is keres, hogy Balaton-parti szállodájában a rászoruló családoknak romlott ételt ad, mondván, jó az nekik. Ha meg nem, koplaljanak.

Ilyen a világon nincs. Ennek az embernek nagyjából annyi lenne megetetni és néhány napos nyaralást szervezni a szegényebb családoknak, mintha egy fagyit venne. Vagy még annyi sem. De nem teszi, sőt, inkább nyerészkedik rajtuk. Na, szóval ilyen a világon nincs.

Lampé Ágnes jegyzete az Esti gyors 2019. július 24-ei, szerdai adásában hangzott el.

A hangfelvételt a poszt elején kattinthatja!