„Klubrádió
Reggeli gyors

NER-es fantomcsarnok miatt nem nyaralhatnak a gyerekek

25/06/2019 13:26

| Szerző: Klubrádió

Kivágták a fákat Káptalanfüreden egy kézilabdacsarnok miatt, amelyhez a VIII. kerületi önkormányzat gyermektábora is tartozna, de mivel a beruházás négy-öt éve nem készül el, a gyerekek sem mehetnek nyaralni.

2019. június 25. Reggeli gyors / részlet, Jakabfy Tamás, LMP (19.06.25.)
06:48
00:00

Jakabfy Tamást, az LMP kerületi önkormányzati képviselőjét kérdeztük az esetről. Elmondta: négy vagy öt éve indult ez a beruházás, és az a legnagyobb gond, hogy nem mehetnek oda a józsefvárosi gyerekek.

Az egész akkor indult, amikor a Veszprém kézilabdacsapata Simicska Lajos volt Fidesz-pártpénztárnok érdekeltségébe tartozott, viszont már elkezdődött az a folyamat, amely végül a „simicskátlanításhoz” vezetett. A Fidesz-vezetés ötlete az volt, hogy utánpótlásbázist alakítanak ki Káptalanfüreden a Veszprémnek, nyáron a gyerekek használják, a többi időszakban meg a klub.

Persze annak, hogy a tao-pénzeket behozza a Veszprém, az volt az ára, hogy fel kell húzni egy csarnokot. A Fidesz azt állította, semmilyen más módon nem tudják megoldani – közölte a képviselő. A tervek szerint lesz tehát egy kézicsarnok, egy szállodaszerű épület és kis, nyaralószerű épületetek. Az önkormányzat és a kézilabda-egyesület azonban nem tudott megegyezni.

Utoljára télen volt szó erről az önkormányzatnál, mikor azt mondták, hogy 90 százalékos készültségű az első ütem, a gyerektábor, viszont még nem mehetnek nyaralni a gyerekek az építési terület miatt. Egyelőre nem tudni, mikor készül el az egész.

Jelenleg a szomszéd kispesti gyerektáborba mennek a VIII. kerületből is, de annak a kapacitása nem elég ennyi gyereknek, hanem valószínűleg az történik, hogy mindkét kerületből kevesebben jutnak el nyári táborba – mondta Jakabfy Tamás.

A témáról a 24.hu írt bővebben.

Az interjút a fenti „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg.

Reggeli gyors
2019. 06. 25. 07:30 
Műsorvezető: Dési János