„Klubrádió
Megbeszéljük...

Márki-Zay Péter: A mi feladatunk, hogy felszabadítsuk a vidéket

19/01/2022 19:56

| Szerző: Klubrádió/szg

A mi feladatunk, hogy felszabadítsuk a vidéket, eljuttassuk hozzájuk a valódi információt, és meggyőzzük őket, hogy nekik is jobb lesz, ha nem a fideszesek tömik a zsebüket az ő kárukra, hanem végre olyan ország lesz, ahol nemcsak tizenkét évenként egyszer lesz tisztességes béremelés – mondta Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

2022. január 19. Megbeszéljük / részlet Márki-Zay Péter (22.01.19.)
12:32
00:00

Márki-Zay Péter elkapta a koronavírust, ezt szerdán jelentette be. A Megbeszéljük adásában arról kérdeztük, ez mennyire érinti ez rosszul a választási kampányát. 

Elmondta, egyelőre azzal foglalkozik, hogy utolérje magát; nagyon sok sajtómegkeresésre eddig nem tudtak válaszolni idő hiányában, most otthonról dolgozva ezt megteszi. Interneten tudja tartani a kapcsolatot a kampányszakemberekkel is. Jelezte, igyekszik mindenkivel szabad téren találkozni, odafigyelni a kézfertőtlenítésre, és ha nem beszél, maszkot hord, de benne volt a kockázat, hogy elkapja a vírust. 

Szóba került, hogy a kormánypárti CÖF plakátjain „Mini Feriként” ábrázolja őt, az Austin Powers című vígjátékból vett karaktereket felhasználva. „Szerintem ez elég szegényes fantáziára vall” – mondta Márki-Zay Péter. Úgy folytatta, a Fidesz ezeket a kampányelemeket tesztelgeti, úgy gondolja, hogy ez működik. Ő szeretné azt gondolni, hogy a választópolgárok nem a gyűlölködő plakátok alapján döntenek, hanem például bemennek egy élelmiszerboltba, megnézik, hogy mennyit ér a nyugdíjuk most, mennyit kaptak érte négy éve, és hogy még „a 13. havi nyugdíjjal is átverték őket”. Ők is kommunikálnak óriásplakátokon, az Orbán megy-felirattal, amelynek az a lényege, hogy ne higgyenek a propagandának, senki nem akarja megszüntetni se a rezsicsökkentést, se a minimálbért, a választás nem erről szól, hanem arról, hogy „Orbán tovább gazdagodhat-e”, vagy az embereknél marad a saját pénzük.

Igyekeznek minél többször személyesen is együtt kampányolni a pártvezetőkkel, ez persze a következő néhány napban nem lesz lehetséges. Azt várja, hogy ők megállapodjanak egymással a lista kérdésében, és akkor minden akadály elhárul. Közös jelöltek, közös lista, közös program, „nincs akadálya a közös győzelemnek”. Hangsúlyozta, a legfontosabb kérdéseket konszenzussal eldöntötték, tudják, milyen országot szeretnének. Sajnos látják, mennyire tönkretette Orbán Viktor Magyarországot, rekordinflációval, rekordhalálozással, és ehelyett „emelkedő Magyarországot” szeretnének.

Szintén szerdai hír, hogy Csongrád-Csanád megye 4-es választókörzetének 15 polgármestere hivatalos nyilatkozatot adott ki, amelyben arra szólították fel Márki-Zay Pétert, az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét, hogy „ne hurcolja be a településeikre a megosztó politikát”. 

Márki-Zay Péter azt mondta, „Lázár Jánossal való küzdelmünkről van szó”, nincs kétsége afelől, hogy az ő kiállásuk mögött ki van. Szerinte még ezek a polgármesterek is megkönnyebbülnek, ha nem Lázár Jánossal, hanem vele kell együttműködniük. Innen is üzente nekik, hogy jobban járnak, ha együtt megbuktatják a Fideszt, akkor zsarolás és politikai kiállásra kényszerítés nélkül is megkapják a települések azt a pénzt, ami jár a településeiknek, és korrupciós pénzt sem kell leadni. A polgármestereket a lakók választják meg, de „sokszor azt hiszik, hogy Lázár János választja meg őket”, ezen szeretnének változtatni – fogalmazott. Elmondta, nemrég tartott lakossági fórumot Kiszomboron, ahol nagyon jót beszélgettek; a falusi embereknek is el kell vinni az igazságot, és meg kell győzni őket arról.

Példaként említette Szegvárt, amely ugyan nem az ő körzetének része, de ott tíz ember összeállt, és 74 százalékot szerezve győzte le a Fideszt '19 októberében. Arra van szükség, hogy minden településen találják meg azt a tíz embert, aki tud segíteni. Az embereket Márki-Zay Péter szerint leginkább az áremelkedés, fideszesek arroganciája és korrupciója zavarja. 

„A mi feladatunk, hogy felszabadítsuk a vidéket, eljuttassuk hozzájuk a valódi információt, és meggyőzzük őket, hogy nekik is jobb lesz, ha nem a fideszesek tömik a zsebüket az ő kárukra (hiszen nekik nem jut egészségügy, az ő magánnyugdíjukat vették el), hanem végre olyan ország lesz, ahol nemcsak tizenkét évenként egyszer lesz tisztességes béremelés” – mondta Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük...
2022. január 19., szerda 16:45
Műsorvezető: Bolgár György