„Klubrádió
A lényeg

A kormányt dicsérik és Márki-Zayt támadják Lázár körzetének polgármesterei

19/01/2022 08:28

| Szerző: Klubrádió

Csongrád-Csanád megyei 4-es választókörzet 15 polgármestere hivatalos nyilatkozatot adtak ki, amelyben arra szólították fel Márki-Zay Pétert, az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét, hogy „ne hurcolja be a településeikre a megosztó politikát”. A kezdeményező, a magyarcsanádi polgármester, Farkas János az erről tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, "településeink a kormánynak köszönhetően fejlődnek, gyarapodnak, nincs szükségünk kioktatásra, lenézésre, legfőképpen szánalomra” - írja a Makó Híradó.

Ebben a körzetben Márki Zay ellenfele Lázár János lesz a parlamenti választásokon.

A hódmezővásárhelyi közgyűlés ülése
 
 Márki-Zay Péter (független) polgármester (b) és Lázár János, a térség fideszes országgyűlési képviselője kezet fog a hódmezővásárhelyi közgyűlés ülésén 2018. május 29-én. Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely
 

A nyilatkozatot az ellenzéki (független) polgármesterek, így Algyő, Mártély, Hódmezővásárhely és Csanádpalota vezetői nem írták alá, Székkutas viszont fent van a listán, ott Lázár János korábbi kampányfőnöke, Szél István a polgármester, írja a Hvg.hu. A polgármesterek úgy képzelik, hogy "felelősséggel tartoznak a településeiken élőknek, hogy megvédjék őket az országos politika konfliktusaitól".