„Klubrádió
Esti gyors

Márki-Zay: Sikerült elsimítani minden ellentétet

14/01/2022 19:32

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Már csak apróbb részletekben kell megállapodnia az ellenzéknek – véli Márki-Zay Péter. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint jöhet a kampány.

2022. január 14. Esti gyors - részlet 22.01.14. Márki-Zay Péter
04:23
00:00

A fővárosban folytatta pénteken országjárását Márki-Zay Péter. Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt 9 Budapesti csomópontot látogatott meg reggel 9 óra és este 6 óra között. A politikus a Jász utcában tartott kampányesemény után a Klubrádiónak is interjút adott.

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt cáfolta, hogy az előválasztás óta ellustult volna az ellenzék. Azt elismerte, hogy kellett egy kisebb pihenő, hogy mindenki feldolgozza az előválasztás eredményét. Azt is megjegyezte, hogy nincs olyan pénzügyi háttere az ellenzéknek, amivel képesek lettek volna az előválasztást követően azonnal kampányolni. Az előválasztás alatt és óta kialakult konfliktusokat azonban álláspontja szerint sikerül eloszlatni.

"Rá kellett jönnünk, hogy az ellenzéken belüli nézeteltérések, aha nyílvánosságra kerülnek, az kizárólag Orbán Viktort segíti. Mára túl vagyunk ezen, az elmúlt egy hétben sikeerült lezárni ezt az időszakot, már csak apróbb dolgokban kell megállapodnunk" – mondta Márki-Zay. Hozzátette, pénteken reggel Jakab Péterrel, a Jobbik elnökével is egyeztetett. Ezt követően pedig minden elképzelhető módon a kampányra koncentrálnak, közös jelöltekkel és közös programmal. 

A teljes beszélegetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Esti gyors/interjú Márki-Zay Péterrel
2022.01.14., péntek 18:23
Riporter: Kemény Dániel