„Klubrádió
Reggeli gyors

Magyar György: nincs megegyezés a ferencvárosi előválasztásról

6/08/2019 11:26

| Szerző: Klubrádió

Nem született meg a politikai megállapodás a ferencvárosi előválasztás két jelöltje, Baranyi Krisztina és Jancsó Andrea között, így bár mindenkinek érdeke lenne, egyelőre kétséges, hogy mikor lesz-e az előválasztás, ha lesz egyáltalán – mondta Magyar György.

2019. augusztus 06. Reggeli gyors / részlet, Magyar György (19.08.06.)
07:37
00:00

Magyar György ügyvédet, a Civil Választási Bizottság elnökét a ferencvárosi előválasztásról kérdeztük: elmondta, a jelöltek megállapodtak, hogy a folyamatnak fontos eleme egy úgynevezett politikai megállapodás. Ennek része nemcsak az, hogy a vesztes természetesen támogatja a győztest, hanem a képviselői helyek elosztásáról is van benne szó, az egyik fél ehhez ragaszkodott.

Ez a megállapodás eddig nem született meg, ők nem kapták meg – közölte. A civilek azt mondták, hogy ez már zavarja a lebonyolítás sikerességét, árt a sikeres fővárosi előválasztás nimbuszának, nagyon rossz üzenet, hogy a jelöltek a részletekben nem tudnak megegyezni, így ebből ők kimaradnának. Magyar György azt is mondta: arra számítanak, hogy talán sikerül a megállapodás, és abban reménykedik, hogy ha ők kimaradnak, az sem zárja ki az előválasztást, akkor megoldják a pártok.

Közölte: mind a két fél felel azért, hogy nem tudnak megegyezni. Ráadásul hétfőn volt egy kisebb botrány is, valakik elkezdték az aláírásgyűjtést anélkül, hogy az úgynevezett ferencvárosi előválasztási bizottságot bevonták volna.

Arról kérdeztük Magyar Györgyöt, hogy Hunvald György volt MSZP-s polgármester, akit jogerősen elítéltek hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt, bejelentette: elindul a VII. kerületben. Elmondta: nem kaptak felkérést előválasztás szervezésére és nem is szeretnének.

A Mérce számolt be arról hétfőn, hogy Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármesterjelölt-jelölt szerint ellenfele, Jancsó Andrea és az őt támogató pártok csalással igyekeznek jogosulatlan előnyhöz jutni a ferencvárosi előválasztás során, mivel hamarabb kezdtek el aláírásokat gyűjteni, minthogy megkaphatta volna az íveket. Baranyit az LMP, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Sétáló Budapest, Jancsót pedig a Momentum, az MSZP és a Jobbik támogatja.

A beszélgetést a fenti lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors
2019. augusztus 6., kedd 07.20
Műsorvezető: Dési János