„Klubrádió
Esti gyors

Parkolási botrány: magasra vezetnek a szálak

18/06/2019 07:12

| Szerző: Klubrádió

Mindent feljelentést elutasítottak, pedig a 444 filmjén az is rajta van, amikor rendőrök jelenlétében ismeri be a parkolási cég a fekete foglalkoztatást. Kormányközeli érintettségről lehet tudni az ügyben - mondja Ács Dániel, a 444.hu újságírója.

2019. június 17. Esti gyors / részlet, Ács Dániel, 444 (19.06.17.)
06:10
00:00

A 444 több részletben számolt be a IX. kerületi parkolási botrányokról. Riportjaik alapján Baranyi Krisztina független képviselő és Tényi István is feljelentést tett. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) arra hivatkozva, hogy a feljelentésben megjelölt videó „semmilyen olyan konkrét adatot, tényt nem tartalmaz, amely felvetné a költségvetési csalás bűncselekmény gyanúját”, elutasította a feljelentéseket. Erről kérdeztük Ács Dánielt, a portál újságíróját.

Magáncégek összefonódva önkormányzati emberekkel milliárdokat csaltak ki; a többi között az történt, hogy a jegyautomata nem adott számlát, csak egy fecnit, ami semmire nem jó, az adóhivatalnak ebből nem lett bevétele.

 
 
Forrás: Pexels
 

A IX. kerületben az a cég, amely foglalkoztatja a parkolóellenőröket, feketén dolgoztatta az embereit, egy fantomcégen keresztül működtette az ellenőrzést, ehhez mutattak be dokumentumokat és csatoltak vallomásokat az őröktől, ez alapján tett feljelentést Baranyi Krisztina.

Szerintük azért megalapozott a feljelentés, mert olyan felvételük volt a cég irodájából, ahol rendőrök is jelen voltak, és az volt látható, hogy a cég egyik alkalmazottja összeveszett a főnökeivel azon, hogy a feketén, borítékba kapott pénze kevesebb, mint amin megállapodtak. Be is mutatta a fizetési papírjait, amelyen a kézbe kapott összeg tizede szerepel. A rendőrök láthatóan feljegyezték az adatokat, a cégnevet, és így is azt mondták, hogy bűncselekmény gyanúja sem áll fenn.

Jelezte: a parkolójegyekről hiányzó sorszámok és a IX. kerületi parkolási VIP-lista miatt tett feljelentést is elutasították. Azt lehet tudni, hogy a volt rendészeti államtitkárnak, Tasnádi Lászlónak, PIntér Sándor bizalmi emberének közös parkolási érdekeltsége van Kupper Andrással, a volt Centrum Parkolási Kft. vezetőjével. A kapcsolat a közös parkolási cégeken keresztül bizonyítható, nyilván nem lehet tudni, hogy emiatt állnak-e le a nyomozások, de azt lehet tudni, hogy magasra vezetnek a szálak - mondta.

(címlapi kép: Pixabay)

A beszélgetést a cikk elején, a lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg!

Esti gyors
2019. június 17., hétfő, 18.15
Műsorvezető: Rózsa Péter

 

 

A 444 teljes filmjét itt nézhetik meg: