„Klubrádió
Megbeszéljük...

Molnár Zsolt: Közelebb állunk Jancsó Andreához

5/07/2019 18:42

| Szerző: Klubrádió

Nem akar senki mellett kardoskodni Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke, de azért elmondta, hogy pártja, a Momentum, az LMP és a Jobbik is közelebb áll a IX. kerületi jelöltek közül Jancsó Andreához, mert nagyobb konszenzusteremtő képességet látnak benne.

2019. július 05. Megbeszéljük / részlet, Molnár Zsolt, MSZP (19.07.06.)
11:31
00:00

Nincs arról szó, hogy a Jobbikkal szövetséget kötöttek volna, de a szereplésük javítja az esélyeket, Budapesten kisebb, vidéken nagyobb mértékben, ráadásul a választók is ezt várták el – mondta Molnár Zsolt a Megbeszéljükben. A Jobbikból kivált egy lényegesen radikálisabb, vállalhatatlan mozgalom vagy párt, amely nyíltan elfogadhatatlan nézeteket vall. Nagy utat járt be a Jobbik a Magyar Gárda támogatásától a mostani együttműködésig, és a mérések azt mutatják, hogy az ő támogatóik is ellenzéki szavazók, fontosabb nekik a szembenállás a Fidesszel. Soroksár különleges kerülete Budapestnek, olyanok a hagyományai, hogy a helyiek szerint balról vagy liberális oldalról nem lenne érdemi esély legyőzni a Fideszt – ezzel indokolta, hogy a Jobbik által jelölt Bereczki Miklós lehet az ellenzéki induló a XXIII. kerületben.

A IX. kerületi problémákra rátérve Molnár Zsolt azt mondta: „a világért se akar kardoskodni valaki mellett”, de Baranyi Krisztina annak idején, a tavalyi országgyűlési választáson nem lépett vissza a DK-s jelölt javára, ez bennük „nyomot hagyott és kétségeket ébresztett”. (Az érintett budapesti választókerületben a fideszes Kocsis Máté 40,51, Ara-Kovács Attila (DK) 32,17, a jobbikos Dúró Dóra 12,92, az LMP-s Jakabfy Tamás 5,56, Baranyi Krisztina 3,13 százalékot kapott, az azóta EP-képviselői mandátumot szerzett Cseh Katalin (Momentum) pedig 2,56 százalékot ért el  - a szerk.)

Nőnap - Az MSZP sajtótájékoztatója
 
Molnár Zsolt, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) budapesti elnöke a nemzetközi nőnap alkalmából Nőnap: a gesztus mellé tettek is kellenek! címmel tartott sajtótájékoztatón a Nyugati téren 2019. március 8-án. (fotó: MTI/Soós Lajos)
 


Ezzel együtt – folytatta Molnár Zsolt – Baranyi Krisztina aktív képviselő, és nem arról van szó, hogy egyikük kiszorítja a másikat, mindkettejükre szükség lesz a választások után a ferencvárosi vezetésben. Azt mondta: helyi pártszervezetük más pártszervezetekhez hasonlóan (Momentum, LMP, Jobbik) közelebb áll a momentumos, korábban LMP-s Jancsó Andreához, mert „nagyobb konszenzusteremtő képességet látnak benne”, de természetesen támogatják Baranyit, ha ő nyer, hiszen az a fontos, hogy leváltsák a fideszes Bácskai Jánost és minél több ellenzéki polgármester kapjon helyet a fővárosi közgyűlésben. (A IX. kerületi kötődésű LMP-s országgyűlési képviselő, Csárdi Antal egyébként Baranyit támogatja.)

Arra a felvetésre, hogy Baranyi Krisztina a korrupciós vádak miatt nem támogatná az MSZP-t, Molnár Zsolt úgy válaszolt: ezek olyan homályosan megfogalmazott állítások, amelyeket senki nem igazolt, ő nem is akar rájuk reagálni. Még a látszatát is el akarja kerülni, hogy ellenzéki politikusokat bírál.

Az interjút a fenti lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük
2019.07.05., péntek 17:20
Műsorvezető: Bolgár György