„Klubrádió
Esti gyors

Lesre futva – Szénási Sándor jegyzete

11/03/2020 19:04

| Szerző: Szénási Sándor/Klubrádió

2020. március 11. Esti gyors-részlet/ Interjú / Szénási Sándor 20.03.11.
02:53
00:00
Semmit nem kell eltúlozni persze, de a győri polgármesternek a helyi focicsapattal, pontosabban annak kritikán aluli teljesítményével szemben tanúsított magatartása szerzett üdítő pillanatokat, jólesett olvasni, hogy Dézsi Csaba András eltökélt híve a teljesítménynek, de a bajtársiasságnak nevezett haveri korrupciónak nem. Másnak ugyanis nehéz lenne nevezni azt, hogy Mányi József, az NB2-es ETO klubelnöke és tulajdonosa, saját szavai szerint korábban úgy kapott több száz milliós támogatást a várostól, hogy az előző polgármester ezért nem várt cserébe semmit.

A pénz jár, mert a főnök bolondja a futballnak, és nyilván minden fillérnek örül, ami a mániájára megy.

Dézsinek a képregény a mániája, ezért meg is rajzolta a Mányival való beszélgetést, persze allegorikusan, a rajzon ő egy Gerzson nevű papagájjal beszélget, (a papagájokat is szereti) és azt kérdi tőle, tud-e több zsebpénzért gyorsabban repülni, amire a madár kategorikusan nemet mond, ám arra a felvetésre, hogy mi van akkor, ha egy sast eresztenek rá, Gerzson bevallja, hogy ez esetben minden papagáj-rekordot megdöntene. A mese arról szól, hogy ambíció nélkül nincs semmi, és talán nem kéne kivárni, amíg ezt az ambíciót egy szirti ragadozó karmai testesítik meg.

Amíg nincs sas, az ETO-nak nem jut egy fillér sem. A kis fociért nem keveset kap, hanem semmit.

Nagyon nem tetszett ez a polgármesteri attitűd Szöllősi Györgynek, a Nemzeti Sport főszerkesztőjének, akit 2017-ben a magyar futball és a Puskás-ügyek rendkívüli és meghatalmazott nagykövetének nevezett ki az államfő, amiről ugyan nem tudjuk, hogy micsoda, a Puskás-ügy meg végképp homályos, de az biztos, hogy egy excellenciás úrról van szó.

Az „excellence” azt írta, hogy Dézsi népszerűséghajhászásból hangolja a polgárokat a „ futballozó emberek” ellen, a polgármester meg egy mai interjújában túlbuzgómocsingnak nevezi Szöllősit. Orbánról azt mondja, ugyanúgy a teljesítmény híve, mint ő. A főnök tehát jól jön ki a veszekedésből, ám tegyük hozzá, hogy Orbán előbb ad pénzt, aztán vár eredményt, Dézsi meg fordítva, és a hazai fociba öntött milliárdokat, meg a változatlanul szánalmas állapotokat látva nyilván neki van igaza.

Hát ennyi az egész, sas nem szerepel a történetben, csak egy pillangó, amelynek úgy tűnik, egy pillanatra megrezzent a szárnya. Ezt regisztráltuk az előbbiekben.

Még annyit, hogy Dézsi levetette a régi polgármesterek neveit megörökítő márványtáblát, azt mondta azért. Mert azon szerepelt egy „Karsai nevű tróger”, akinek a regnálása alatt embereket lőttek a Dunába, és a tevékenységétől nem függetlenül deportálták a lakosság jelentős részét.

Ritka eset manapság: ma nem jött egy nyilas, hanem ment.

Szénási Sándor jegyzete az Esti gyors 2020. március 11-ei, szerdai adásában hangzott el.

Forrás: Facebook