„Klubrádió
Megbeszéljük...

Kunhalmi: Ne csak egy projektre álljon össze az ellenzék

17/10/2022 20:42

| Szerző: Klubrádió/szg

Kunhalmi Ágnes hangsúlyozta: azt még nem próbálta ki az ellenzék, hogy két választás között építsen bizalmat egymás között, és úgy induljon, ne csak egy projektre álljon össze, mert abból könnyen az lehet, ami a legutóbbi választáson is volt. Nem az volt a baj, hogy közösen indultak áprilisban. "Ha külön mentünk volna, amit most valakik meg akarnak próbálni, akkor még ennyi szavazata se lett volna az ellenzéknek" – vélekedett.

2022. október 17. Megbeszéljük / részlet, Kunhalmi Ágnes (22.10.17.)
12:55
00:00

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke a Megbeszéljük adásában azt mondta: az ellenzéki pártok hangja akkor tud erősebb lenni, ha nem egymás ellen, hanem együtt politizálnak. Nem az volt a baj a 2022-es országgyűlési választáson, hogy közösen indultak, hanem teljesen más okok vannak, amelyekről már beszélt, de itt nem akart rájuk kitérni. „Ha külön mentünk volna, amit most valakik meg akarnak próbálni, akkor még ennyi szavazata se lett volna az ellenzéknek”. Itt mindenkire szükség van, a DK-tól az MSZP-ig, a Momentumra, az LMP-re – sorolta.

Kunhalmi Ágnes hangsúlyozta: azt még nem próbálta ki az ellenzék, hogy két választás között építsen bizalmat egymás között, és úgy induljon, ne csak egy projektre álljon össze, mert abból könnyen az lehet, ami legutóbb is volt. Főleg a válság miatt nagyon fontos lenne, hogy újraindítsa a párbeszédet az ellenzéki oldal. Erre az MSZP nyitott, és az áprilisi kétmillióból 2,7 millió szavazót szeretnének – tette hozzá.

Szóba került, hogy a DK csatlakozott az Európai Szocialisták Pártjához; Kunhalmi azt mondta, Magyarországról teljes jogú tagja az Európai Szocialisták Pártjának továbbra is a Magyar Szocialista Párt, Gurmai Zita pedig a felső vezetés tagja. Úgy fogalmazott: nem az ő tiszte elmondani, de a DK társult tag lett, nem vették fel teljes jogú tagnak. Ők ezt szerették volna, de valószínűleg nem volt erről konszenzus. A teljes jogú tagságot az MSZP-sek egyébként támogatnák, de nem is erről volt szavazás, hanem a társult státuszról – közölte.

Baloldali gazdasági fordulatról is beszélt, amelynek lényege, hogy megszorítások helyett „meg kell fogni az emberek, családok kezét” és sokkal jobban megadóztatni a tőkét.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Kiemelt kép: Facebook

Megbeszéljük...
2022. október 17., hétfő 16:15
Műsorvezető: Bolgár György