„Klubrádió
Megbeszéljük...

Tordai: Számítunk a DK-ra és az LMP-re

10/10/2022 18:38

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

A négy ellenzéki párt, a Párbeszéd, az MSZP, a Momentum és a Jobbik reméli, hogy a DK és az LMP nem zárkózik el a közös munkától – mondta Komjáthi Imre, az MSZP országgyűlési képviselője és Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese azzal kapcsolatban, hogy a Párbeszéd, a Momentum, az MSZP és a Jobbik parlamenti eseti bizottság felállítását javasolja, amelynek célja megoldást találni az az energiaválságra és a rezsiköltségek emelkedésére. Remélik, csak elszigetelt eset, hogy a két párt nem vett a kezdeményezésben részt.

2022. október 10. Megbeszéljük - részlet 22.10.10. Komjáthi Imre és Tordai Bence
11:24
00:00

Négy ellenzéki párt vezető képviselője, Tordai Bence, a Párbeszéd frakcióvezető-helyettese, Komjáthi Imre, az MSZP országgyűlési képviselője, Gelencsér Ferenc, a Momentum frakcióvezetője és Lukács László György, a Jobbik frakcióvezetője közös sajtótájékoztatót tartott, amelyen bejelentették, parlamenti eseti bizottsággal vizsgáltatnák ki a rezsikáoszt.

Tordai Bence azt mondta, az elmúlt hónapokban a kormány adós maradt a válasszal arra, hogy miért sodródott az ország egy ennyire mély, más országokat kevésbé megrázó energia- és megélhetési válságba – írta meg a hirado.hu.

A négy párt saját szempontjai alapján a bizottsággal vizsgáltatná meg az elszabadult energiaárak kapcsán hozott intézkedéseket, illetve a hiányosságokat, és követeléseket fogalmazzanak meg a kormány felé. A Megbeszéljük vendége volt Komjáthi Imre és Tordai Bence.

"A Párbeszéd nevéhez hűen azt javasolta, hogy elevenítsük fel az ellenzéki együttműködést, olyan témákban, ahol a kormány láthatóan nem boldogul" – mondta Tordai. Hozzátette, Karácsony Gergely főpolgármester a hétvégén nemzeti energiacsúcsot javasolt annak érdekében, hogy az önkormányzatok az energiaválság miatt közsszolgáltatásban jelentkező problémákra megoldást találjanak. A négy párt kezdeményezése ehhezigazodva a Parlamenben keresne megoldásokat.

Komjáthi hozzátette azt is, hogy a paksi atomerőműben előállított áram árát is ki kell vizsgálni, mert szerinte érthetetlen, hogyan lehet az, hogy a 12 forint/kilowattóra áron megtermelt villamos energiát kilowattóránként 70 forintért értékesítik az lakosságnak.

Tordai megjegyezte, ugyan nem tudja, miért maradt ki a kezdeményezésből a DK és az LMP, de reméli, nem jelzésértékű elzárkózásról van szó. Hiszen többek közt az oktatásügy kérdésében is közös fellépést terveznek. Komjáthi egyetérett vele.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Tordai Bencével és Komjáthi Imrével
2022.10.10., hétfő 17:15
Riporter: Bolgár György