„Klubrádió
A lényeg

Márki-Zay Gyurcsánynak: Ideje eltöprengenie azon, miért "gyurcsányoznak" össze mindenkit az ellenzéki oldalon

29/09/2022 19:07

| Szerző: Klubrádió

Gyurcsány Ferenc partizános interjújára reagált Márki-Zay Péter, az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje a Facebookon csütörtökön. A Demokratikus Koalíció elnöke a többi között arról beszélt a műsorban, nem érti, mire gondoltak a választók, amikor Márki-Zay Péter mellett döntöttek az előválasztáson, és hangsúlyozta, hogy MZP – akit jelöltnek, kollégának, polgármesternek hívott, de egyszer sem nevezett a nevén – szenvedett vereséget április 3-án, nem a DK vagy Dobrev Klára. A hódmezővásárhelyi polgármester azzal is kezdi posztját, hogy a DK elnöke „igyekezett minden felelősséget másra hárítani, többek között rá”. Hozzátette, ő beismerte a kampányban elkövetett hibáit.

„A volt miniszterelnök egy apróságot elfelejt, hogy 2010-ben, 2014-ben, 2018-ban is vereséget szenvedett az ellenzék. Tán arról is én tehetek? Itt lenne az ideje eltöprengenie azon is, hogy miért «gyurcsányoznak» össze mindenkit az ellenzéki oldalon, akit el akarnak hitelteleníteni. Miért is lett belőlem «mini-Feri» a CÖF plakátjain? Segítek a válaszban. Így lehetett gyűlöletet kelteni ellenem” – írta válaszul a Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője.

Márki-Zay azt is felhozta, hogy Dobrev Klára az ellenzéki előválasztást sem tudta megnyerni, „minden bizonnyal pont a férje személye miatt”. Az előválasztás első köre után Dobrev Klára állt az élen, majd a második forduló előtt Karácsony Gergely főpolgármester visszalépett Márki-Zay javára. Aki feltette a kérdést: „Miből gondolja Gyurcsány Ferenc, hogy egy országgyűlési választás alkalmával sikeresek lehetnek?”, arra reflektálva, hogy a DK elnök szerint az árnyékkormányt alakító Dobrev lesz az ország következő miniszterelnöke. Szerinte az előválasztáson résztvevőknek talán pont azért esett rá a választásuk, mert nem akartak ismét Orbán és Gyurcsány között választani. 

Márki-Zay arra jutott hogy korábban Gyurcsány Ferenc sem számoltatta el a korrupt politikusokat, sőt adott esetben „törvényi erővel védte meg a másik oldal potentátjait”. „Mennyire hihetünk például annak a Gyurcsány Ferencnek, aki 2005 novemberében külön törvény segítségével biztosította Polt Péter (legfőbb ügyész) és helyettese, Varga Zs. András (jelenlegi kúriai elnök) hatalmának átmentését?”

(Kiemelt kép: Klubrádió)