„Klubrádió
Folyt. köv. - Volt egyszer egy Népszabadság

„Kultúrember kellene már miniszterelnöknek”

28/06/2021 16:14

| Szerző: Klubrádió/K.K.

Az is borzasztó, hogy Orbánék kifosztották, szétlopták az országot, de még nagyobb baj az agymosás, amit műveltek. Gondolkodni kellene már! – mondja a Fidesz egyik alapítója.

2021. június 24. Folyt. köv. - Volt egyszer egy Népszabadság (2021. június 24., csütörtök 20:00)
52:24
00:00
Műsorvezetők: Kelen Károly, Rab László Szerkesztők: Kelen Károly, Rab László

Kardos József nem rajong a fociért, de ha korábban szerette volna, most akkor sem kedvelné, annyira összefonódott Magyarországon a sport és a politika. Azt nem tartja érthetőnek, hogy a német-magyar meccsen az UEFA nem járult hozzá a stadion szivárványszínű kivilágításához a magyar törvény elleni tiltakozásul, hiszen egyébként a városban számos helyen lobogtak ilyen zászlók. Különben is: Nyugat-Európában nem szokatlan a jelenség.

Kardos József a Fidesz egyik alapítója, bevallottan homoszexuális, jó ideig dolgozott Szájer József mellett, mint kampánytanácsadó és személyi titkár. Azt mondja, hogy az „ősfideszben” többen is voltak melegek, de ez soha nem volt téma, nem érdekelt senkit abban a légkörben. Azért, amit a miniszterelnök most művel, személy szerint is szégyelli magát; érthető az európai tiltakozás, csak az a baj, hogy ezzel a politikával nem csak magát, hanem az egész országot is lejáratja Orbán.

Orbán a figyelmet akarja elterelni

Gondolkodniuk kellene végre a magyar választóknak, észre kellene venniük, hogy a kormány a figyelmet akarja elterelni arról, amit valójában tesz, vagyis arról, hogy szétlopja az országot. No meg azt is fel kellene fogni, hogy előbb-utóbb mindenkire sor kerül. A rendszer ugyanis a megfélemlítésre épül, az emberek megosztására. Most éppen a melegek vannak célkeresztben, de fenyegették már a hajléktalanokat, a pedagógusokat, az egyenruhásokat is. Nem lesz olyan társadalmi csoport, amely megúszhatná.

„Így nem lehet élni ebben az országban” – jelentette ki Kardos József. Nem véletlen, hogy aki tud, az menekül, és az sem véletlen, hogy egyre rosszabb Magyarország híre a világban, ami egyébként a turizmuson is meglátszik, nem csak a covid miatt jönnek kevesen. Ezzel a kormánnyal, ezzel a miniszterelnökkel semmi esélyünk nincs egy normális országot építeni. Orbánról a Fidesz alapításakor sem lehetett tudni, hogy őszintén mit gondol, de kétségtelenül demokrata volt, csak annyiszor változott, hogy mostanra szinte „szörnyszülötté” vált – így Kardos.

 
 Budapest Pride felvonulás (facebook)
 
 

A kampány egyik eleme a melegellenesség

Vajon van-e abban logika, hogy ez a melegellenes törvény az erősen pedofilgyanús Kaleta-ügy, a Borkai-botrány, a tragikomikus Szájer-ügy után született? Az egykori személyi titkár szerint Szájer József esetére nem lehetett számítani. A Fideszben már korábban eldöntötték, hogy ez a vonal lesz a 2022-es választás előtti kampány egyik hangsúlyos eleme. Különben képmutatás az egész. Az igazi magyarok heteroszexuálisak, mintaszerű családot alkotnak, semmi kilengés – ezt akarja sugallni a kormány.

Csakhogy ez nem így van a valóságban. Vannak másféle szexuális beállítottságú emberek is, akik ezt nem maguk választották, nem a neveltetésük révén lettek ilyenek, hanem így születtek. Többet kellene hallani és főleg tudni arról, hogy miféle nehézségekkel küzdenek, milyen nehéz saját magukat is elfogadniuk. Kardos József fiatal korában többször is megpróbált öngyilkos lenni, és ezzel így volt és van számos sorstársa is. Orvosokkal, pszichológusokkal konzultált. A helyzetet nehezíti, hogy az LMBTQ közösség sem egységes, nem is közösség, az egyes embereknek eltérőek a gondjaik, csupán a kirekesztő társadalom kezeli őket egy csoportként. Éppen ezért lenne szükség az iskolákban érzékenyítő előadásokra, hogy meg lehessen érteni, miről is van szó. A törvény egyik nagy baja, hogy még a pedagógusokat is megfélemlíti, hiszen ott van benne a lehetőség, hogy ha egy tanár egyáltalán beszél a témáról felvilágosító jelleggel, azt propagandának, népszerűsítésnek lehet tekinteni, ami pedig már büntetendő.

Gondolkodni! Ez a kulcs

„Meg kell tagadni az elmúlt 11 évet! – hangsúlyozza a Fidesz egyik alapítója. Rossz az irány! Elkeserítő, hogy még az ellenzék is átveszi a kormány szóhasználatát, nem csak a szóban forgó törvény kapcsán, hanem például a migrációval kapcsolatban is. A migráns szónak mára pejoratív értelme lett, pedig menekültekről kellene beszélni. Ami pedig a lényeg: ideje lenne gondolkodni. Politikusnak, választónak egyaránt. A következő miniszterelnöknek kultúrembernek kell lennie, nem „műveletlen tahónak” – mondja ki a kemény szavakat Kardos József, a Fidesz egyik alapítója.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Folyt. köv.
2021.06.24. 20:00
Műsorvezető: Kelen Károly és Rab László