„Klubrádió
A lényeg

A luxemburgi miniszterelnök Orbánnak: Egy meleg férfi vagyok, és egy zsidó férfi unokája. Tudom milyen az, amikor kipécéznek és megbecstelenítenek – ne csinálja ezt!

25/06/2021 10:38

| Szerző: Klubrádió

A Politco összefoglalója szerint heves vita volt tegnap este a brüsszeli uniós csúcson, ahol az egyik fő téma a magyar homofób pedofiltörvény volt.

A Politico kiemeli a vitában elhangzott, felvállaltan homoszexuális luxemburgi miniszterelnök szavait, amit kifejezetten Orbán Viktorhoz intézett:

"Nem váltam meleg férfivá. Én az vagyok, ez nem döntés kérdése" – mondta Xavier Bettel Orbán Viktornak. "Az anyám gyűlöli, hogy meleg vagyok, ezzel élek együtt. És most Ön törvénybe foglalta.

Tisztelem, de ez most a vörös vonal. Ez alapvető jogokról szól, arról, hogy lehet másmilyennek lenni. Nyolc éve ismerjük egymást, de ez most mellbevágott. Láthatja, mennyi LMBTQ-fiatal lesz öngyilkos. Ez nagyon rossz. Ez stigmatizálás” – tette hozzá a luxemburgi miniszterelnök.

Bettel az Európai Parlamentben
Xavier Bettel
(MTI/EPA/Patrick Seeger) 
 

"Egy meleg férfi vagyok, és egy zsidó férfi unokája. Tudom milyen az, amikor kipécéznek és megbecstelenítenek – ne csinálja ezt!" – írja a 24.hu.