„Klubrádió
Megbeszéljük...

Horn Gábor: Az Orbán-kormány nem homofób, csak morálisan elfogadhatatlan módon kalandorkodik

21/06/2021 16:47

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

A Fudan-beruházás mellett az ellenzéki előválasztásról is elvonhatja a figyelmet a homóbbá alakított pedofil-törvény Horn Gábor szerint. A Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke úgy látja, hogy az Orbán-kormány rövidtávú céljait, szavazói mozgósítását szolgálja az azóta elfogadott törvényjavaslat.

2021. június 21. Megbeszéljük - részlet 21.06.21. Horn Gábor
17:53
00:00

Nem véletlen a kormány időzítése, amikor csak a nevében pedofil-törvényt hozta elő. A Fudan Egyetem Budapestre tervezett kampuszáról szóló beruházással ugyanis a fideszes szavazók jelentős része sem értett egyet. Horn Gábor politológus szerint az azóta elfogadott javaslat alkalmas volt arra, hogy ne csak a kínai beruházásról, de az ellenzéki előválasztásról is elvonja a figyelmet.

"A kormány rövidtávú politikai érdeke áll a homofóbbá alakított pedofil-törvény mögött" – sommázta a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A Republikon Intézet konferenciája Budapesten
 
Horn Gábor
Fotó: Mohai Balázs / MTI
 

Horn azt is megjegyezte, hogy ezzel a lépéssel ez a társadalmi probléma hatvanas évek szintjére zuhan vissza. Ezt azzal magyarázta, hogy a kormány egy, a homofóbiára hajlamos társadalomban "pengeti ezeket a húrokat", amivel nyilvánvalóan szavazatokat akar szerezni. De ez csupán egy bizonyos választói igény, nem a többség akarata.

"Nem gondolom, hogy Orbán Viktor homofób lenne, ez inkább a politikai gonoszság, a morálisan elfogadhatatlan kalandorkodás formája, ahol semmi sem számít" – foglalta össze a problámát, hozzátéve, hogy a pedofil-törvény okozta probléma akkor is itt marad, ha Orbán Viktort leváltják, vagy visszavonul a politikától.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Horn Gáborral
2021.06.21., hétfő 16:15
Riporter: Szénási Sándor