„Klubrádió
A lényeg

A homofób törvények miatt lehet, hogy bojkottálja Hollywood Magyarországot

18/06/2021 12:24

| Szerző: Klubrádió

Az egyik legjelentősebb amerikai filmes szaklap, a Variety külön cikkben feszegeti a kérdést, hogy vajon mit reagál Hollywood a Magyarországon a héten elfogadott pedofil törvény homofób kiegészítéseire. 

A bojkottra volt már hasonló példa: az utóbbi években a Disney, és nyomában több nagy stúdió is kivonulással fenyegette meg például Georgia államot, ahol anti-LMBTQ és szigorú abortuszellenes törvényeket fogadtak el. A Netflix pedig hasonló okokra hivatkozva el is vitte Észak-Karolinából egyik sorozatának forgatását.

HollywoodForrás: Flickr.com
 

A Variety nem kapott egyértelmű választ a megkérdezett stúdióktól a magyar helyzettel kapcsolatban, a WarnerMedia egy általános nyilatkozatot adott ki, amelyben elítéli a homofóbiát és a diszkrimináció minden formáját.

Káel Csaba filmügyi biztos azt nyilatkozta a lapnak, hogy "Magyarország magasan képzett filemes szakembereket, világszínvonalú létesítményeket, lenyűgöző helyszíneket és nagyvonalú adókedvezményt kínál a nemzetközi filmes közösségnek. Reméljük, ez többet számít, mint a politika" – írja a 24.hu.