„Klubrádió
Vény nélkül

Korai lefekvés, immunerősítés, macskakarom

12/10/2019 10:22

| Szerző: Klubrádió

Az étrend-kiegészítők hasznosak lehetnek az immunerősítéshez, de ezért nekünk is tennünk kell, méghozzá mozgással, este 11 előtti lefekvéssel és változatos táplálkozással. A macskakarom remekül megfér a hagyományos orvosi kezeléssel a szakértő szerint.

2019. október 07. Vény nélkül (2019. október 07., hétfő 14:00)
22:29
00:00
Műsorvezetők: Lay Viktória

Az étrend-kiegészítők között könnyen elveszik az ember, hiszen húszezerhez közeledik a piacon megtalálható termékek száma.

Bakanek György sportorvos az étrend-kiegészítés területén nagy tapasztalatra tett szert praxisa során. Szerinte a választásnál az a legfontosabb, hogy tudjuk, mi a célunk vele - vitaminpótlás a téli időszakban vagy immunerősítés? Ha célzottan szedjük, és előtte szakértővel konzultálunk, ezek a termékek nagyon hasznosak is lehetnek.

Bakanek György szerint a legfontosabb az immunrendszer erősítése lehet. Ezért viszont nekünk is tennünk kell. A mindennapi séta, könnyű kocogás, a változatos táplálkozás erősen javasolt. Emellett pedig nagy szerepe van annak is, hogy mikor fekszünk le. A sportorvos szerint este 11 óra után feküdni már egészségtelen, hiszen ha rendszeresen későn fekszünk, akkor alvásdeficit jelentkezik, ez pedig stresszt vált ki.

A finomított élelmiszerek nagyszámú fogyasztásának káros hatásaira is kitért. Elmondta, ezek hozzájárulnak az immunrendszer gyengüléséhez, ami által selejtes sejtek keletkeznek, és ha ezek nem pusztulnak el, akkor elkezdenek szaporodni, ebből lesznek a daganatos betegségek. Egy jól működő immunrendszernek nagy szerepe van ezek kivédésében. Erősítése tehát kulcskérdés, a genetika mellett pedig az előbbiekben említett életmód is hozzájárul. Ennek szerves része lehet az étrend-kiegészítés.

 
 macskakarom (flickr.com)
 


Több mint tíz éve elérhető nálunk is a macskakarom, amit hagyományosan a perui indiánok alkalmaztak különböző bajok gyógyítására. A nyugati országokban, ahogy nálunk is, leginkább gyulladáscsökkentésre és a daganatok elleni harcban használják. Bakanek György elmondta, az integratív medicinának a daganatkezelésben nagyon nagy a szerepe, hiszen a macskakarom például remekül megfér a hagyományos orvosi kezeléssel, segítve a beteg szervezetét a gyógyulásban. Kiemelte, hogy mindenki vegye igénybe az orvosa által kijelölt terápiát, de kérdezzünk bátran, és járjunk utána, milyen egyéb kiegészítő terápiát vehetünk igénybe.

A műsort a poszt elején, a lejátszóra kattintva hallgathatják meg! (Címlapi kép: Flickr.com)

Vény nélkül
2019. október 07., hétfő 14:00
Műsorvezető: Lay Viktória