„Klubrádió
Világháló

Kókler a Capitoliumon, ragályos ablakonkiesés Oroszországban

12/01/2024 13:53

| Szerző: Klubrádió

Az e heti Világhálóban bűnökről, bűnhődésekről és következmény nélküliségről volt szó. Elutaztunk Amerikába, Hongkongba, a Vatikánba és szétnéztünk az orosz-fehérorosz világban is.

2024. január 12. Világháló (2024. január 12., péntek 15:30)
26:34
00:00
Műsorvezetők: Benda László Szerkesztők: Horváth Ádám
A január 12-i Világháló lyukain különböző bűnök akadtak fenn, azt is megvizsgáltuk mennyiben és milyen következményeik vannak. 

Így ajánlotta az adást a Főúr, Benda László.

Honnan lehet tudni, hogy egy politikus hazudik? Onnan, hogy mozog a szája – szól a régi vicc, ezt George Santos – rövid időn keresztül – amerikai kongresszusi képviselő csúcsra járatta. Már az életrajzát, élettörténetét is kamuzta – róla Nagy Gábor, a HVG vezető szerkesztője mesélt.

Egy időben a méreg volt a sláger Oroszországban a politikai, gazdasági ellenfelek eltakarítására, egy ideje azonban az elit köreiből sokan zuhannak ki ablakokon – a rejtélyes halálesetekről Németh András, külpolitikai újságíró – szintén a HVG munkatársa – számolt be.

Hongkongban évek óta zajlanak a perek egy független lap alapítója ellen, a Pekinggel szemben kritikus főszerkesztőt egy ideje le is tartóztatták – hogy milyen tanulságokat vonhatnak le ebből Kína-szerte vagy épp a vitatott politikai státuszú Tajvanon, ahol szombaton tartják az elnök- és parlamenti választásokat arról Krajczár Gyulát, a Jelen főszerkesztő-helyettesét kérdeztük.

Végül – ahol kincsesláda van, ott ólálkodó sátán is van – egy eddig nem eléggé bűnbánó bíborosról hallhattunk Kárpáti Jánostól, a Klubrádió munkatársától.

A teljes adást meghallgathatják a cikk tetején elhelyezett lejátszóra kattintva.

Világháló
2024.január 12., péntek 15:30
Műsorvezető: Benda László
Szerkesztő: Horváth Ádám
Zenei szerkesztő: Göczey Zsuzsa