„Klubrádió
Világháló

Elolvadó szobrok fesztiválja a Világhálóban

5/01/2024 12:30

| Szerző: Klubrádió

Ezen a héten különleges ünnepi szokások és meglepő ünnepeltek akadtak fenn a Világháló lyukain. Ellátogattunk Olaszországba, Szerbia, egy grandiózus kínai hó - és jégfesztiválra és még Taylor Swift is szóba került.

2024. január 05. Világháló (2024. január 05., péntek 15:30)
25:42
00:00
Szerkesztők: Bodnár Barna
A január 5-i Világhálóban még az ünnepek – és ünnepeltek – bűvkörében mozogtunk.

Így ajánlotta az adást a műsorvezető, Benda László.

Miért választotta a Time magazin 2023-ban Taylor Swiftet választotta az év emberének? Erről Nagy Gábor, Amerika-szakértő mesélt, akivel persze a különös elmúlt évet is értékeltük.

Az olasz gyerekek nem ismerik a Mikulást, ugyanis nekik befana, a jótékony boszorkány hozza az ajándékokat januárban. Kollégánk, Kárpáti János arról is beszámolt, miért hajigálják ki a nápolyiak az ablakon ócska bútoraikat.

Németh András, a HVG külpolitikai újságírója nyugat-balkáni, az ortodox keresztény vallásból eredő karácsonyi és újévi szokásokat mutatott be. 

Végül pedig Krajczár Gyula segítségével ellátogattunk a nyolcadik legnépesebb kínai városba, Harbinba (amit Jeges Városnak is becéznek), ahol minden télen megrendezik a hó- és jégfesztivált – grandiózus, múlandó szobrokkal.

A teljes adást meghallgathatják a cikk tetején elhelyezett lejátszóra kattintva. Címlapi kép: Egy 2010-es jégszobor a Harbini nemzetközi fesztiválon, forrás: Wikipédia

Világháló
2024.január 5., péntek 15:30
Műsorvezető: Benda László
Szerkesztő: Horváth Ádám
Zenei szerkesztő: Göczey Zsuzsa