„Támogassa
Világháló

Csemeték a hatalom árnyékában

17/11/2023 13:33

| Szerző: Klubrádió

A Világháló lyukain ezen a héten a hatalmasok gyerekeinek ügyes-bajos dolgai akadtak fenn. Szó volt a Biden- és a Trump-gyerekekről, Leonor-mániáról és ellátogattunk a posztszovjet térségbe is.

2023. november 17. Világháló (2023. november 17., péntek 15:30)
25:29
00:00
Szerkesztők: Bodnár Barna
A Világháló november 17-i adásában apákról és fiúkról (néha lányokról) – nagy és nagyra növő halak kalandjairól volt szó.

Így ajánlotta a műsort Benda László.

Az Amerikai Egyesült Államokban pörög a kampány: Donald Trump egy sor perben érintett, a közelmúltban azonban a kongresszusi bizottság a volt elnök nagyobb gyermekeit is elővette. Odaátról meg elindult a jogi procedúra a Biden-fiú ármánykodásainak leleplezésére – minderről Nagy Gábor, a HVG vezető szerkesztője mesélt.

Spanyolország szinte Leonor-mániában úszott az elmúlt hetekben: A trónörökös Leonóra, Asturia hercegnője ugyanis október végén lett 18 éves. A szokásokhoz híven hűségesküt tett az alkotmányra egy ceremónián, ahonnan azonban több fontos szereplő, például a nagyapja is hiányzott – Nemes Gábor, külpolitikai újságíró, a Klubrádió tudósítója mondta el a részleteket.

A közép-ázsiai személyi kultuszok prototípusa Türkmenisztán. Az ország függetlenedése után a majdnem mindenható államfő a fogorvosából először egészségügyi minisztert, majd miniszterelnök-helyettest csinált. Halála után, 2006-ban a fogorvos magabiztosan behúzta a választást és egészen tavalyig nem engedte el a hatalmat. A megbízható utódot pedig a fia személyében látta meg – Benda László műsorvezető bontotta ki a történetet.

A csecsen államfő Kadirov ellen nem egy merényletet kíséreltek már meg, de a kényes ügyek intézése úgy tűnik a családban marad, hiszen 15 éves fiát nevezte ki a testőrparancsnokság vezetésére – a család viselt dolgairól Hardy Mihállyal, a Klubrádió főszerkesztőjével beszélgettünk.

A teljes adást meghallgathatják a cikk tetején elhelyezett lejátszóra kattintva.

Világháló
2023. november 17. péntek, 15:30
Műsorvezető: Benda László
Szerkesztő: Bodnár Barna
Zenei szerkesztő: Göczey Zsuzsa