„Támogassa
Világháló

Meloni egy éve és a nőmentes magyar kormány

27/10/2023 13:18

| Szerző: Klubrádió

Az október 27-i Világhálóban elutaztunk Japánba, ahol öt női minisztert neveztek ki egy füst alatt, értékeltük Meloni első évét, beszélgettünk a nők magyarországi képviseletéről és bemutattuk a nemzetközi körözés alatt álló orosz gyermekjogi biztost.

2023. október 27. Világháló (2023. október 27., péntek 15:30)
24:35
00:00
Szerkesztők: Bodnár Barna
A Világháló lyukain női politikusok, vezetők akadtak fenn ezen a héten.

Így ajánlotta az adást a főúr, Benda László.

Egy éve van hatalmon Giorgia Meloni Olaszországban: az ország nemzetközi hírnevét helyreállította, erősen támogatja Ukrajnát, fontos javaslatokat tesz a migrációval kapcsolatban. Belföldön már jóval vegyesebb a megítélése, sok a feszültség a koalíciós partnerekkel és azzal is vádolják a kormányfőt, hogy háttérbe szorította a parlamentet – Merényi Miklós, korábbi olaszországi nagykövet vont mérleget az elmúlt évről.

Németh András, a HVG Kelet-Európa szakértője arról mesélt, miért adott ki a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság körözést Marija Alekszejevna Lvova-Belova orosz gyermekjogi biztos ellen tavasszal, Putyin társaságában.

Merőben szokatlan Japánban, hogy a kormányátalakításnál egyszerre öt nőt is miniszternek neveztek ki – Hidasi Judit, japanológus, a BGE professzor emeritusa mondta el, áttörésnek tekinthetjük-e Kisida Fumio miniszterelnök döntését.

Mi a helyzet itthon? Varga Judit ugyan nő, de legalább ért a focihoz. Viszont lemondása után a kormány újra nőmentes övezetté vált – Józsa Márta, a Klubrádió szerkesztő-műsorvezetője beszélt arról, hogy is állunk a nők képviseletével.

A teljes adást meghallgathatják a cikk tetején elhelyezett lejátszóra kattintva.

Világháló
2023. október.27. péntek, 15:30
Műsorvezető: Benda László
Zenei szerkesztő: Göczey Zsuzsa
Szerkesztő: Bodnár Barna