„Támogassa
Világháló

Itt a vakáció, de hol nyaral a mindenkori amerikai elnök?

11/08/2023 12:40

| Szerző: Bodnár Barna/Klubrádió

A keleti vagy a nyugati parton pihenik ki fáradalmaikat az amerikai elnökök? Hát a kínai elnök merre nyaral? Drága vakáción vesz részt Rishi Sunak és családja, mégsem zaklatja őket emiatt a sajtó. Az e heti Világhálóban szó volt arról is, milyen a földi halandók számára elérhetetlen helyen nyaralt az albán diktátor, Enver Hodzsa.

2023. augusztus 11. Világháló (2023. augusztus 11., péntek 15:30)
24:16
00:00
Szerkesztők: Bodnár Barna
Ha esetleg nem tudnának róla: itt a nyár, a vakációzás időszaka. Kenyai szafarira indul, akinek nem telik a Balatonra. De félre a tréfát, alább olvashatják mi volt a menü az augusztus 11-i Világhálóban:

Hol nyaral a mindenkori amerikai elnök, a keleti, vagy a nyugati parton? Kárpáti János tudja, és el is mondta.

 
Joe Biden és Jill Biden 2019-ben egy kampányrendezvényen, Iowában.
 
Forrás: Wikimédia

Ha már Egyesült Államok, ott tölti szabadságát éppen a brit kormányfő, Rishi Sunak és családja. Nem olcsó a vakációjuk, azonban az amúgy igencsak kritikus brit sajtó ezt mégsem firtatja. Hogy ennek mi az oka, arról R. Hahn Veronika, a Népszava londoni tudósítója beszélt.

Nemes Gábor évekig dolgozott a pekingi rádióban, sőt, bejutott olyan titokzatos helyekre is, ahol a kínai vezetők töltik jól megérdemelt szabadságukat, erről mesélt Önöknek.

Az egykor a világtól szigorúan elzárkózó Albánia ma már nagyra tárja kapuit a turisták előtt. Akad persze ott is néhány olyan elszigetelt zug, ahova földi halandó jóformán be sem teheti be a lábát. Benda László viszont többször is bejutott a "belépni tilos!" tábla mögötti területre, oda, ahol Zogu király meg Enver Hodzsa húzta meg magát Durresben. A főúr tehát erről a helyről mondott el néhány érdekességet.

Az adást a cikk elején a lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Világháló
2023.08.11., péntek, 15:30
Műsorvezető: Benda László
Zenei szerkesztő: Göczey Zsuzsa
Szerkesztő: Bodnár Barna