„Köszönjük,
Világháló

Magasságok és mélységek

14/07/2023 14:42

| Szerző: Bodnár Barna

A világ legalacsonyabb átlagos testmagasságú népeiről, Prigozsin ízléséről, III. Károly ismétlődő koronázásairól és a világ legkisebb hadseregéről is szó volt a Világhálóban  – kitekintés a nagyvilágba 30 percben.

2023. július 14. Világháló (2023. július 14., péntek 15:30)
23:57
00:00
Szerkesztők: Bodnár Barna

– Azt, hogy mi zajlik Prigozsin és Putyin között, talán senki sem tudja pontosan, viszont, hogy milyen ízlésre vall a lázadó(?) zsoldosvezér villája, illetve, hogy mi található a luxusházban, az köztudottá vált nemrégiben, amikor is betörtek a Wagner-csoport vezérének lakhelyére. Hardy Mihálytól megtudhattuk, miféle dolgokat tárolt otthon Prigozsin.

– Miért kellett kétszer megkoronázni III. Károlyt, az Egyesült Királyság új uralkodóját? Vagy valójában nem is kellett? R. Hahn Veronika, a Népszava londoni tudósítója magyarázta el a külső szemlélő számára nem is annyira egyszerű helyzetet.

– A világ legalacsonyabb átlagos testmagasságú népei között vannak az észak- és dél-koreaiak is, de még közöttük is bőven van méretbeli különbség. Hogy mégis mitől nagyobb növésűek a Koreai-félszget déli részén élő emberek, mint északi szomszédaik, arról Csoma Mózes, a Károli Gáspár Református Egyetem Koreai Tanszék vezetője, volt szöuli nagykövet mesélt.

– Ha már méretek: milyen magasnak kell lennie, aki csatlakozni szeretne a világ legkisebb hadseregéhez? A svájci gárdáról ejtett néhány szót a műsor főura, Benda László.

Világháló
2023. július 14. péntek 15:30
Műsorvezető: Benda László
Szerkesztő: Bodnár Barna