„Klubrádió
Szerepvállalás

Kismamák nehéz helyzetben a járvány idején

26/08/2021 17:43

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

A koronavírus második hulláma jóval komolyabban érintette a kismamákat, megugrott a súlyosabb tünetekkel kórházba kerülők száma, és nőtt a koraszülések aránya. A Szerepvállalásban először az ő helyzetükről beszéltünk, majd arról volt szó, hogy fogyatékkal élő sérült gyerekek és felnőttek, valamit épek miként élvezhetik együtt a testmozgás örömét.

2021. augusztus 21. Szerepvállalás (2021. augusztus 21., szombat 18:05)
26:50
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

Nemzetközi felmérések szerint a koronavírus második hulláma jóval komolyabban érintette a kismamákat: megugrott a súlyosabb tünetekkel kórházba kerülők száma, és a vírusfertőzött édesanyák körében nőtt a koraszülések aránya. Voltak közülük, akiket sajnos nem lehetett megmenteni: gyermeküket az édesapa vitte haza a kórházból. Nyár közepén ezrek futottak egy fővárosi éjszakai futáson, hogy felhívják a figyelmet azokra a koraszülöttekre és családjaikra, akiket a pandémia szakított szét. Varga Éva, az Anyák az Anyákért Alapítvány alapítója volt a vendégünk.

„A tánc mindenkié” - vallja Tóth Sára táncterapeuta, a Magyar Táncrehabilitációs Alapítvány vezetője. A szervezet küldetése, hogy a tánc és a mozgás által segítse az integrációt, hogy fogyatékkal élő sérült gyerekek és felnőttek, valamit épek együtt élvezhessék a testmozgás örömét. Sára idősotthonokban is tart foglalkozásokat, hogy az idősek jól érezhessék magukat és megtapasztalhassák, mennyi mindenre képesek a mozgás által.

Az adást beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Szerepvállalás
2021. augusztus 21., szombat 18:05
Műsorvezető: Bíró Bori