„Klubrádió
Szerepvállalás

Baba Pakk nélkülöző családoknak

18/07/2021 08:38

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Magyar Vöröskereszt BABA PAKK nevű kezdeményezésének lényege, hogy országszerte száz különleges csecsemőgondozási csomaggal támogatták a kisbabát váró, vagy újszülöttet nevelő, nélkülöző családokat.

2021. július 17. Szerepvállalás (2021. július 17., szombat 18:05)
20:42
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Magyar Vöröskereszt tavaly novemberben, a Gyermekjogi Világnapon indította el a Baba Pakk nevű kezdeményezését, amelynek keretében az elmúlt hónapokban országszerte száz különleges csecsemőgondozási csomaggal támogatták a kisbabát váró, vagy újszülöttet nevelő, nélkülöző családokat. A program folytatásához most lakossági adománygyűjtést hirdetnek.

A MOME hosszú távú célja, hogy az országos szinten tevékenykedő segélyszervezetekkel, társadalmilag beágyazott egyesületekkel együttműködve olyan partnerségeket alakítson ki, amelyek a társadalmilag fenntartható tervezés hasznosságát felismerve lehetővé teszik a design szerepvállalásának kiterjesztését és beépülését a komplex szociális kihívásokra adott válaszreakciók sorába. 

A részletekről elsőként Szerencsés Rita, az egyetem Innovációs Központ Kreatív Fenntarthatóság HUB junior kutatója mesélt. Őt pedig Ipolyi Dóra, az Vörökereszt önkéntes koordinátora és lakossági forrásbővítője követte.

Az adást a lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: Pixabay

Szerepvállalás
2021. július 17., szombat 18:05
Műsorvezető: Bíró Bori