„Klubrádió
Szerepvállalás

Minden gyerek érvényesíthesse az alapvető szolgáltatásokhoz való jogait!

8/08/2021 11:11

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

A Szerepvállalás legutóbbi adásában Herczog Mária szociológus, a magyarországi gyerekvédelem egyik legismertebb kutatója ismertetett egy uniós felmérést, melyet még ki lehet tölteni itt az oldalunkon is; illetve a Humusz Szövetség állásfoglalását mutattuk be at italcsomagolásokat illető hazai szabályozás hiányosságairól beszéltünk.

2021. augusztus 07. Szerepvállalás (2021. augusztus 07., szombat 18:05)
24:27
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori
Az Európai Bizottság 2021. március 24-én javaslatot terjesztett az Európai Tanács elé egy Európai Gyermekgarancia program megvalósítása érdekében. A célkitűzés annak biztosítása, hogy Európában minden gyerek érvényesíthesse az alapvető szolgáltatásokhoz való jogait, különösen azok, akik szegénységgel vagy társadalmi kirekesztettséggel fenyegetettek. Magyarország és más államok helyi szakértőinek részvételével, egy gyerekuniós tanumány keretében készül egy felmérés. Célja, hogy segítse annak a megértését, hogy ma Magyarországon a kisgyerekkor fejlődése mennyire támogatott, milyen szükségletei lennének a családoknak és a gyerekeknek, milyen az ellátórendszer, valamint hogy a rendelkezésre álló erőforrásokat hogyan lehetne a jelenleginél jobban felhasználni. Herczog Mária szociológus, a hazai gyerekvédelem egyik legismertebb kutatója mondta el a részleteket.

A felmérést az alábbi oldalon lehet kitölteni.

A Humusz Szövetség több környezetvédelmi civil szervezet és szakértő által összeállított állásfoglalással kívánja felhívni a figyelmet az italcsomagolásokkal kapcsolatos hazai szabályozás hiányosságaira, továbbá szakmai útmutatást adni arra vonatkozóan, hogyan kellene az újratöltésen alapuló betétdíjas rendszert ismét felvirágoztatni. Az adás második felében Szabó György, a Humusz Szövetség Nulla Hulladék programvezetője volt a vendégünk.

Szerepvállalás
2021. augusztus 7. szombat 18:00
Szerkesztő-műsorvezető: Bíró Bori