„Klubrádió
Szerepvállalás

Változást hozó fiatalok és környezetvédelem

13/09/2020 08:10

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

A Demokratikus Ifjúságért Alapítvány új programjában kreatív problémamegoldó workshopokat indít középiskolás fiataloknak Változáshozók címen. Erről is beszéltünk a Szerepvállalásban, és arról is, hogy miközben a fém kevésbé környezetszennyező, még mindig inkább műanyagot használnak sokan 

2020. szeptember 12. Szerepvállalás (2020. szeptember 12., szombat 18:00)
24:17
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

Hiszünk abban, hogy a fiatalok egy összetartó közösség részeként aktív szerepet vállalhatnak környezetük és jövőjük alakításában – vallja a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány. Új programjukban kreatív problémamegoldó workshopokat indítanak középiskolás fiataloknak. A Változáshozók című projektben a civil szervezet alkalmat ad a diákoknak arra, hogy a számukra fontos problémákról egyenrangú partnerként kezdeményezzenek párbeszédet olyan döntéshozókkal, akikkel kölcsönösen hatást gyakorolhatnak egymás véleményére és nézőpontjára. Korenyák Zsófi, az alapítvány projektasszisztense mondja el a részleteket.

A műsor második felében arról beszélgetünk Vida Péterrel, hogy miközben a fém kevésbé környezetszennyező, még mindig inkább műanyagot használunk. Ez derült ki ugyanis az alumínium- és fémdobozok visszagyűjtését népszerűsítő mindendoboz.hu felméréséből. A magyar háztartásokban keletkező újrahasznosítható hulladékok több mint fele műanyag.  Érdekes kettősség, hogy bár a fogyasztási szokások nem feltétlen tükrözik, de a magyarok sokat tudnak a környezetvédelemről és előnyben részesítik a környezettudatos megoldásokat.

Az adást a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg! Címlapi kép: Pixabay.com

Szerepvállalás
2020. szeptember 12., szombat 18:00
Műsorvezető: Bíró Bori