„Klubrádió
Szerepvállalás

Pozitív attitűddel próbálkoznak a koronavírus okozta stressz ellen

31/08/2020 09:48

| Szerző: Klubrádió

Új program indult a kórházi dolgozók mentális egyensúlyának támogatására. Mi lehet az oka, hogy bár sok fiatal beszél a környezetvédelemről, aktívan főleg csak a diplomás, családcentrikus és vidéki harmincasok tesznek a fenntarthatóságért? Ügyek és kérdések a Szerepvállalásból.

2020. augusztus 29. Szerepvállalás (2020. augusztus 29., szombat 18:00)
25:30
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

A műsor témái és vendégei:

A Pozitív Attitűd Formálás Alapítvány (PAF) azért dolgozik, hogy segítsen a kórházi dolgozók mentális egészségének és lelki egyensúlyának fenntartásában. A járvány alatt létrehoztak egy programot, amely kifejezetten a koronavírus okozta stressz csökkentésére fókuszál.

Az alapítvány munkatársai augusztus elején részt vettek egy olyan, a koraszülöttek ellátását is támogató adománygyűjtő futáson, amely a The Human Safety Net az Újszülöttekért nevű programmal közösen valósult meg. A szervezők száz egészségügyi dolgozó nevezését állták egyfajta köszönetképp az elmúlt hónapok kemény munkájáért. Mezei Andrea, az alapítvány megálmodója, vezetője volt a vendégünk.

Koronavírus - Szent László Kórház
 
 Védőfelszerelést viselő ápoló a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon az éjszakai műszakban a fővárosi Szent László Kórházban 2020. április 27-én. MTI/Balogh Zoltán
 

Kettősség jellemzi a mai harmincasokat: ez az első olyan generáció, amely már az óvodában találkozott a környezetvédelemmel, ugyanakkor szüleitől nem kapott kész mintákat arra, hogyan óvja meg a bolygót. Egy friss kutatás szerint a 30-39 év közöttiek négyötöde vallja azt, hogy fontos számára a környezete védelme, mégis aktív lépéseket főleg csak a diplomás, családcentrikus és elsősorban vidéki harmincasok tesznek a fenntarthatóságért. Schauermann Péter, a Scale Research ügyfélkapcsolati igazgatója avatott be a részletekbe.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Szerepvállalás
2020. augusztus 29., szombat 18.00
szerkesztő-műsorvezető: Bíró Bori