„Támogassa
Ember a Földön - Zöldségek Nemes Takách Katával

Kis lépések, nagy lépések

28/04/2024 09:29

| Szerző: Kerekes Bori/Klubrádió

Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot? Ez a Föld napja mozgalom jelmondata. Ha kis lépésekben, de mi magunk is tehetünk a környezetbarátabb életért, ha változtatunk a mindennapi életvitelünkön. Ezekről a kicsi és nagyobb lépésekről szólt az Ember a Földön.

2024. április 25. Ember a Földön - Zöldségek Nemes Takách Katával (2024. április 25., csütörtök 14:00)
50:14
00:00
Műsorvezetők: Nemes Takách Kata Szerkesztők: Kerekes Borbála

A hét elején volt a Föld napja, ennek apropóján beszélgettünk arról, hogy bolygónk mi mindent ad, ha képesek vagyunk használni. Bart Istvánnal, a Klímastratégia 2050 Intézet vezetőjével a megújuló energia volt fókuszban. Hol tart a dekarbonizáció, miért nehézkes az átállás a nap, szél, víz és egyéb zöld energiákra, megoldja-e a felmelegedés problémáját, ha 100%-ban kiváltjuk a fosszilis energiahordozókat, és mennyire tarthatóak a párizsi egyezményben foglalt számok.

Bartus Marcival illatba burkolóztunk. Felmerült a kérdés, hogy mennyire egészségesek a légfrissítők, aerosolok, zselék, párnák, pálcák, az a több mint 150 illatosító termék, ami elérhető a boltok polcain. Milyen hatással vannak ezek ránk és a bolygóra? Ezeknek kiváltására természetes illatosító receptet ajánlottunk.

A DIY rovatban Nemes Takách Kata elmondta, hogyan készíthetnek dekoratív tárolót a természetes illatosítóknak. Autóba, szekrénybe, szobába akasztható levendulás vagy illóolajos illatozó bagoly készült papírgurigából.

A teljes adást meghallgathatják a cikk tetején elhelyezett lejátszóra kattintva. Kiemelt kép: Pexels.com

Ember a Földön – Zöldségek Nemes Takách Katával
2024. április 25. csütörtök, 14:00
Szerkesztő: Kerekes Bori