„Klubrádió
Ember a Földön - Zöldségek Nemes Takách Katával

Papírmesék

14/04/2024 17:46

| Szerző: Kerekes Bori/Klubrádió

Egy nyomtatott könyvnek vagy egy e-booknak nagyobb az ökológiai lábnyoma? Hogy szabadul meg egy tudatos vállalkozó a papírhulladéktól? Hogyan takarékoskodhatunk a háztartási papírokkal? És hogyan készíthetünk mi magunk zárható füzetet DVD tokból? A költészet napja apropóján az Ember a Földönben a papír volt fókuszban. Nemes Takách Kata vendégei Szarka Szilvia, szállítmányozási vállalkozó, Bartus Marci, a Rend a lelke rovat állandó szereplője és Mózesné Szilka Hilda gyógynövényszakértő voltak.

2024. április 11. Ember a Földön - Zöldségek Nemes Takách Katával (2024. április 11., csütörtök 14:00)
50:54
00:00
Műsorvezetők: Nemes Takách Kata Szerkesztők: Kerekes Borbála

Bár egy átlagos háztartásban még mindig kevesebb papírhulladék keletkezik, mint műanyag, egyhetes otthoni adagunk is tetemes mennyiség. Egy vállalat, ahol folyamatos az árucsere több tonnányi papírhulladékot is felhalmozhat egy héten. És vajon mit kezd vele?

A legfrissebb kimutatások szerint jó esélyünk van rá, hogy pár éven belül elérjük a 76 százalékos papír-újrahasznosítást. A vállalatok számára nem csupán lelkiismereti kérdés, hanem kötelezettség is gondoskodni a papírhulladékról.

Szarka Szilvia szállítmányozási vállalkozó erről beszélt az Ember a Földönben: hogyan szabadul meg egy tudatos vállalkozó a felhalmozódott papírhulladéktól és mi a hivatalos módja a papírok elszállításának.

A Rend a lelke rovatban Bartus Marcival a háztartási papírokat jártuk körül, a konyhai papírtörlőtől a nedves törlőkendőig. Utóbbi otthon is elkészíthető, videóban mutatjuk, hogyan:

Nemes Takách Kata is alkotott, ezúttal zárható füzetet DVD tokból, aminek szuperképessége, hogy nem gyűrődik, a toll és a fecnikre írt jegyzet is belefér, lehet belőle notesz, receptkönyv, napló, amit csak akarunk.

Vissza a természethez rovatunkban pedig Mózesné Szikora Hildával a tavaszi megtisztulást segítő gyógynövényekről beszéltünk.

A teljes adást meghallgathatják a cikk tetején elhelyezett lejátszóra kattintva.

Ember a Földön – Zöldségek Nemes Takách Katával
2024. április 11. csütörtök, 14:00
Szerkesztő: Kerekes Bori