„Klubrádió
Ember a Földön - Zöldségek Nemes Takách Katával

Hasznos palackok, citrusos tisztaság

23/03/2024 17:06

| Szerző: Kerekes Bori/Klubrádió

Az Ember a földön első adásában Szabó György a palackvisszaváltó-automaták működésében segített eligazodni, Bartus Marci bevezette a hallgatókat a természetes háztartás rejtelmeibe, elsőként az ecetes-citrusos csoda tisztítóhatásáról mesélt. Műsorvezetőnk, Nemes Takách Kata pedig az ünnepre készülődve húsvéti tojástartót készített műanyagpalackokból.

2024. március 21. Ember a Földön - Zöldségek Nemes Takách Katával (2024. március 21., csütörtök 14:00)
50:38
00:00
Műsorvezetők: Nemes Takách Kata Szerkesztők: Kerekes Borbála
Főszerepben a Föld, magyar hangja Nemes Takách Kata. Csütörtökön debütált a Klubrádió zöld magazinja a fenntarthatóság jegyében.

A műsorvezető, Nemes Takách Kata nevét és hangját sokan ismerhetik, régóta szinkronizál. Emellett iparművészként végzett, és bár mindig is fontos volt számára a környezetvédelem, kislánya születésekor kezdett el komolyabban foglalkozni a témával. Keresi a környezettudatos megoldásokat otthon, a mindennapi életben, a hétköznapokban is. Éppen ezért izgatottan készült az Ember a Földön első adására is.

Az Ember a Földön adásai mellett Kata minden héten videókat is készít, hogy megmutassa, egy kis kreativitással hogyan adhatunk új esélyt a kidobásra szánt holmiknak. A kreatív videók minden héten az adással egyidőben jelennek meg UPSZ DIY nevű YouTube-csatornáján, a videó linkjét pedig a Klubrádió Facebook-oldalán is közzétesszük majd az adás kezdetekor, valamint később itt a honlapon az ehhez hasonló ajánlócikkekben is megtalálják majd. Az első videóban húsvéti tojástartó készült műanyag palackokból.

Az első adásban többek között szó volt az idei év elején bevezetett palackvisszaváltó-automaták működéséről –ebben Szabó György a Humusz Szövetségtől segített eligazodni.

A Rend a lelke rovatban pedig Bartus Marci vagyis tRENDrakó avatta be a hallgatókat a természetes háztartás rejtelmeibe, elsőként arról volt szó, hogy a környezetre káros, vegyszeres tisztítószerek helyett a citrom és az ecet ugyanolyan hatékony lehet. Marci a rovat állandó vendége lesz, minden héten praktikus tanácsokat ad majd a háztartással kapcsolatban.

A teljes adást meghallgathatják a cikk tetején elhelyezett lejátszóra kattintva.

Ember a Földön – Zöldségek Nemes Takách Katával
2024. március 21., csütörtök 14:00
Szerkesztő: Kerekes Bori