„Klubrádió
Ember a Földön - Zöldségek Nemes Takách Katával

Ember a Földön – csütörtökön indul új zöld magazinunk Nemes Takách Katával

18/03/2024 15:58

| Szerző: Klubrádió

Főszerepben a Föld, magyar hangja Nemes Takách Kata. Csütörtökön délután 2-kor debütál a Klubrádió zöld magazinja a fenntarthatóság jegyében. Az Ember a Földön adásai mellett Kata minden héten videókat is készít, hogy megmutassa, egy kis kreativitással hogyan adhatunk új esélyt a kidobásra szánt holmiknak.

Március 21-én csütörtökön indul az Ember a Földön – Zöldségek Nemes Takách Katával. A délután 2 és 3 között hallható életmód magazinban a fenntarthatósággal foglalkozunk majd.

A műsor gerincét ugyanakkor nem az úgynevezett zöld hírek adják majd, inkább olyan kérdéseket vizsgálnánk amelyek a mindennapi életünkben amúgy is felmerülnek, és talán nem is sejtjük, hogy van rájuk zöld válasz. Vagyis nemcsak azokhoz szeretnénk szólni akik elkötelezettek a témában, hanem azokhoz is, akiknek még rengeteg kérdésük van.

Emellett rámutatunk majd olyan jelenlévő helyzetekre, illetve közéleti, aktuális eseményekre is, amelyeknek van valamilyen környezetvédelmi vetülete

 
Nemes Takách Kata l
 Fotók: Mátyus László
 

És, hogy milyen témákra lehet számítani?

Minden adásban lesz majd olyan rész, amikor egy-egy sokat hallott kifejezés pontos jelentésével ismerkedünk meg (Zöld lexikon) és olyan is, amiből kiderül hogyan készíthető el otthon, sajátkezűleg egy-egy használati tárgy hulladéknak hitt anyagokból – sőt ezeket a  rádió hangzó részéből a YouTube-ra átlépve rövid videóban be is mutatjuk. (DIY - csináld magad). Szóba kerül majd a természetes háztartás, a környezetbarát tisztítószerektől az illatosításon át az egészséges otthonig. 

De ezeken túl is - hasonló felfogásban - beszélünk majd mindenféle zöld ügyről, legyen szó növényekről, állatokról, vagy éppen arról, hogy hogyan csinálták ezt az elődeink.  

A lényeg, hogy a szorongás elmélyítése helyett, pozitív irányból közelítünk a fenntarthatóság felé, abban bízva, hogy sikerül gyakorlati megoldásokat mutatni és bebizonyítani, hogy környezetbarát módon élni jó dolog

Nemes Takách Kata videóban is mesélt az induló műsorról és arról, neki mi volt a "belépője" a zöldebb életformába.

Az első adásban Szabó György a Humusz Szövetségtől az idei év elején bevezetett palackvisszavàltó-automatàk működésében segít eligazodni, a Rend a lelke rovatban pedig Bartus Marci avatja be a hallgatókat a természetes háztartás rejtelmeibe, elsőként az ecetes-citrusos csoda tisztìtóhatàsàról lesz szó. Az első DIY ("csináld magad") videóban pedig húsvéti tojástartó készül műanyag palackokból.

Nemes Takách Kata, Szabó György
 
Nemes Takách Kata és Szabó György az első adás felvételekor
 
Fotó: Mátyus László
 

Bartus Marci, alias tRENDrakó egyébként állandó vendége, közreműködője lesz a műsornak. A higiénikus környezetet és a mentális egészséget egyaránt fontosnak tartja – és segít is majd ezeket a szempontokat megjeleníteni. Na meg, mindenféle tippet ad.

Ember a Földön – Zöldségek Nemes Takách Katával
első adás: 2024. március 21., csütörtök 14:00 
Szerkesztő: Kerekes Bori