„Klubrádió
Ember a Földön - Zöldségek Nemes Takách Katával

Unokáink is látni fogják?

6/04/2024 16:44

| Szerző: Kerekes Bori/Klubrádió

Klímaszorongás. Az elmúlt években egyre sűrűbben halljuk ezt a szókapcsolatot. Megbénít, vagy ösztönzőleg hat? Jobb, ha nem veszünk róla tudomást vagy tehetünk ellene?

2024. április 04. Ember a Földön - Zöldségek Nemes Takách Katával (2024. április 04., csütörtök 14:00)
51:07
00:00
Műsorvezetők: Nemes Takách Kata Szerkesztők: Kerekes Borbála
Csomagolásmentesség, újrahasznosítás, textilzacskók, eldobható helyett mosható, fürdés helyett zuhanyzás, fűtés helyett még egy pulóver, autó helyett bicikli, bolti helyett saját, vegyszer helyett természetes. Csak néhány hétköznapi szokás, egy kis tudatosság, némi erőfeszìtés, és máris tettünk valamit. Kis lépések, de mégis fontosak. Egyrészt a környezetvédelem, másrészt saját magunk, akár lelki egészségünk védelme érdekében is.

Ma már nap mint nap hallunk a klímaváltozásról. Az eltűnő jégtáblák, az éhhalál szélére kerülő állatok, mindegyikhez az egyre melegedő időjárás, a felgyülemlő szemét, a levegőt szennyező károsanyagról készült felvételek képe beég a retinánkba, és ugyanolyan szorongást okozhat, mint bàrmi más félelmünk. Az Ember a Földönben Nemes Takàch Kata Dr. Kőváry Zoltán klinikai szakpszichológus segítségével annak járt utána, hogy mit tehetünk a nyomasztó érzés ellen.

A műsorban Bartus Marci tRENDrakóval szó volt arról is, hogyan válthatóak ki a környezetre kártékony tisztítószerek természetes anyagokkal. Gyógynövényes tea, tinktúra és szirup recepteket ajánlott Mózesné Szikora Hilda fitoterapeuta, az eheti videóban pedig műsorvezetőnk, Nemes Takách Kata CD lemezből készített álomfogót, amely talán a rossz álmok mellett a szorongásunkat is megfogja.

A teljes adást meghallgathatják a cikk tetején elhelyezett lejátszóra kattintva.

Ember a Földön – Zöldségek Nemes Takách Katával
2024. április 4. csütörtök, 14:00
Szerkesztő: Kerekes Bori