„Klubrádió
Ötös - Bódy Gergővel

Kellemes fürdőzni a vágyakban, de ez kevés a boldogsághoz

11/07/2020 10:20

| Szerző: Klubrádió

Tervek, célok, álmok, vágyak. Mi a különbség közöttük? Hogyan kellene kitűzni céljainkat, hogy valóban el is érjük azokat? Szabad-e vagy lehet-e nagyot álmodni? Miként lesz az álomból terv, a tervből cél, és azt milyen módon leszünk képesek véghezvinni? Céljaink pontosításához Puskár Ildikó pszichológus, coach volt segítségünkre.

2020. július 07. Fülbevaló (2020. július 07., kedd 13:00)
48:55
00:00
Műsorvezetők: Kovács M. Veronika, Kovács M. Veronika Szerkesztők: Kovács M. Veronika, Kovács M. Veronika

Puskár Ildikó szerint a célok nem mások, mint határidővel ellátott vágyak, viszont az álmaink és a céljaink nagyon szoros kapcsolatban vannak egymással. Visszatérő nehézség, hogy csak az álmaink és vágyaink megfogalmazásáig jutunk el, de ezeket nem pontosítjuk célokká.

Amíg csupán az álmok és vágyak szintjén maradunk, abban kellemes fürdőzni, gondolkodni rajtuk, vágyakozni utánuk, ezért, ha ezen a lépcsőfokon ragadunk, az kevésbé indít be aktivitást.

A pszichológus elmondta, hogy az embereket általában a félrevezető gondolkodásuk akasztja meg az életük során. Ugyanis azt hiszik, tisztán látják, merrefelé tartanak, eközben sokszor mégis megmaradnak a vágyakozás szintjén. Valaki akkor tud elindulni egy bizonyos cél felé, ha pontosítja magában, mit is akar valójában.

Puskár Ildikó Fülbevaló című műsorunkban részletesen beszélt a témáról, a teljes interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Fülbevaló
2020. július 7. kedd 13.00
Műsorvezető: Kovács M. Veronika