„Klubrádió
Azt beszélik

Kell-e helyi iskola egy tucat gyereknek?

8/09/2023 13:27

| Szerző: Józsa Márta/Klubrádió

Az Azt beszélikben szó volt a krónikusan sikertelen szegedi Fidesz mozgásairól, a Horthy-kultusz Kenderesre és környékére gyakorolt hatásairól és arról is, milyen összetett kérdés valójában egy kistelepülési, bő egy tucat gyerek számára fenntartott iskola sorsa.

2023. szeptember 08. Azt beszélik (2023. szeptember 08., péntek 15:00)
23:04
00:00
Szerkesztők: Józsa Márta
A szeptember 8-i Azt beszélik megállói Kenderes, Szeged és Alsóújlak voltak.

Államilag támogatott Horthy-kultusz és annak következményei Kenderesen és környékén: Bethlen Tamás a borsod24.hu munkatársa nemrég járt a településen a kastélynál, ahol a sokat vitatott mellszobrot felállították illetve a Horthy kriptánál...

 
Horthy kripta Kenderesen
 
 

Nemrég lemondott Bartók Csaba a Fidesz szegedi városi és választókerületi elnöke, ez azonban nem volt meglepetés, a kormánypárt 2002 óta nem tud labdába rúgni a városban – mutatott rá Bod Péter, a Népszava szegedi munkatársa.

 
Középen Bartók Csaba
 
Forrás: Facebook 
 

Vasvár mellett, a 600 lakosú Alsóújlakon megszüntették az iskolát. A nyár közepén egy anyuka kétségbeesett bejegyzést tett közzé Facebookon: jelentkezzen valaki tanítónak, különben bezárják az intézményt. Ennél picit bonyolultabb a történet: valójában egy igen kicsi tagintézményről van szó, 13-14 gyereket érint a megszűnése, ami egy láncreakció következménye – aminek részleteiről Józing Antal, a nyugat.hu munkatársa számolt be.

A teljes adást meghallgathatják a fenti lejátszóra kattintva.

Azt beszélik
2023. szeptember 8. péntek, 15:00
Szerkesztő-műsorvezető: Józsa Márta
Szerkesztő-asszisztens: Lehoczky Mirjam