„Klubrádió
Megbeszéljük...

Karácsony: Több párttal már megállapodtak

27/06/2019 19:08

| Szerző: Klubrádió

„Ki kell húzni a tüskéket” - mondta Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd), az előválasztás győztese, ennek jegyében az eredményhirdetés óta sok emberrel tárgyalt és több párt már meg is állapodott egy közös kampányszervezetről.

2019. június 27. Megbeszéljük / részlet, interjú Karácsony Gergellyel (19.06.27.)
12:41
00:00

Megígérte, hogy ha ő nyer, akkor 12 órán belül rendezi az ellenzéki pártok közötti esetleges bizalmatlanságot, kihúzzák a tüskéket. Elég sok emberrel beszélt délelőtt, és az alapvető kérdésekben megállapodott az MSZP, a Párbeszéd, a Szolidaritás, a DK és a Momentum, megalakították a közös kampányszervezetet.

A Kálmán Olga távolmaradásával kapcsolatos kérdésre azt mondta: volt egy szervezési probléma; ő tudott arról, hogy várja őket a Civil Választási Bizottság, ezek szerint Olgáékhoz ez nem jutott el. Most kiválasztották a csapatkapitányt, de attól lesz szerepük, azt kell tisztázni, hogy milyen. Beszélt mindkettőjükkel szerda este óta, és van konkrét javaslata arról, mivel foglalkozzanak a kampányidőszakban, valamint a választás esetleges megnyerése után.

Ősszel olyan kampányt szeretne, amelyben minden párt benne van, tehát lesz egy irányító szervezet, amelyben minden pártnak lehetnek delegáltjai. Azt szeretné, hogy a 23 polgármesterjelölt és a csaknem 300 egyéni választókerületi jelölt kampánya egy egységes kampányba illeszkedjen. A Fidesz pénzbeli, médiabeli fölényét csak úgy tudják ellensúlyozni, ha bekopogtatnak a budapestiek ajtaján.

Karácsony Gergely beszélt arról is: dicséretnek tekinti, ha „a kompromisszumok robotosának” nevezik. Ezzel együtt is neki kiállnia új ötletekkel, viszont ha ezek nagy ellenállást váltanak ki, akkor azt át kell beszélni a pártokkal – természetesen nem a nyilvánosság előtt.

Az interjút a fenti „lejátszás” ikonra kattintva hallgathatja meg.

Megbeszéljük... 
2019. június 27., csütörtök 16:45
Műsorvezetők: Bolgár György