„Klubrádió
A lényeg

Karácsony: Az ellenzékben véget ért a rivalizálás korszaka

26/06/2019 20:49

| Szerző: Klubrádió

Az ellenzéki oldalon véget ért az a korszak, amikor a pártok hatalmi játszmái meghatározzák a politikát - mondta Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd jelöltje, miután megnyerte az ellenzéki előválasztást.

2019. június 26. A lényeg / részlet, Karácsony Gergely (19.06.26.)
00:53
00:00

Az ellenzéki oldalon véget ért a rivalizálás korszaka, véget ért az a korszak, amikor a pártok hatalmi játszmái meghatározzák a politikát. Egyértelmű a kép, nem nézünk hátra, közösen változtatjuk meg Budapestet - közölte az ellenzéki politikus.

Karácsony Gergely megjegyezte, mindig is azt mondta, hogy ne az ellenzék jelöltjét keressék, hanem a budapesti polgárok emberét Tarlós István ellen. Ő innentől a budapestiek jelöltje.

A következő napokban vannak fontos feladataik: be kell fejezni a budapesti tárgyalásokat a polgármesterjelöltekről és az önkormányzati képviselőjelöltekről.

Létre kell hozni azt a közös kampánycsapatot, amelyben minden pártnak ott van a helye, amely részt akar venni ebben a küzdelemben, függetlenül attól, hogy volt-e jelöltje az előválasztásban, vagy hogy a jelöltje esetleg most nem győzedelmeskedett - monda a politikus, a Párbeszéd társelnöke.

2019. június 26. A lényeg / részlet, Gréczy Zsolt, DK (19.06.26.)
00:36
00:00

Gréczy Zsolt, a DK szóvivője sajtótájékoztatón elmondta: pártja gratulál Karácsony Gergelynek, elfogadják az előválasztás eredményét és tartva a korábbi megállapodást, "csatasorba állnak" mellette. Mindent elkövetnek azért, hogy vele együttműködve legyőzzék Tarlós Istvánt. A DK rendkívül büszke Kálmán Olgára, aki néhány hét alatt ismert újságíróból ismert politikussá vált - tette hozzá.

A lényeg
2019. június 26., 20.00