„Klubrádió
Hetes Stúdió

Jászapáti Bayer-moshow – Rózsa Péter jegyzete

25/11/2023 15:03

| Szerző: Rózsa Péter/Klubrádió

Kövér László és Bayer Zsolt Jászapátiban szimultán mosták szuverénra a fejeket, amelyek, nyilván így tisztára sikálva térhettek nyugovóra este a tisztaszobában.

2023. november 25. Hetes Stúdió-részlet (2023.11.25. Rózsa Péter jegyzete)
03:00
00:00

Jászapáti közönsége most már tudja, hogy az Európi Unió mi magunk vagyunk, és, hogy Brüsszel olyan mint Moszkva volt, ahonnan jöttek az ukázok. Viszont – és ezzel szemben – azt is tudja már a jászapáti ember, hogy Moszkva jobb volt. mint a mostani Brüsszel. Sőt, ennél még szofisztikáltabb ismeretre is szert tehetett a nagyérdemű amikor azt hallotta, hogyasszongya; a Szovjetunió ráadásul annak idején sokkal komolyabban vette a jogot, a jogrendszert, mint az EU, … Brüsszelben ma a jog az ég egyadta világon semmit nem számít.

A nagyon kikupálódott jászapátiak ezen és még több hasonló okfejtésen átesve, tiszta fejjel, akarom mondani tiszta aggyal távozhattak a szuverenitási fórumról. Bár ez utóbbi kifejezést még szokniuk kell, hogy ugyan úgy ne kelljen majd rajta elgondolkodni, mint a fentebb már idézett gondolatokon, amelyeket ezúttal Kövér László és Bayer Zsolt szimultán mondtak bele a mikrofonba, miközben szuverénra mosták a fejeket, tehát amelyek, mint mondtam nyilván így tisztára sikálva térhettek nyugovóra este a tisztaszobában.

Biztosan mélyen átérezték, hogy biztonságban vannak annak ellenére, hogy a fél világ ellenünk, magyarok ellen fenekedik, de megvédjük. Illetve nagyjaink, mint Kövér László és Bayer Zsolt biztosították őket arról, hogy ameddig ők ilyen tisztán és világosan látják a dolgokat, addig minden rendben van és megvédik őket. Ez is egy politikai opció: elérni, hogy az emberek semmin se gondolkodjanak el, amit mondanak nekik, csak tegyék azt, amit szintén mondanak nekik. Ehhez csak ki kell iktatni azt – az egyébként egyelőre sajnálatosan velünk született, de lám, azért kitörölhető készséget, vagyis a logikát. A dolgok összevetését, a folyamatok elemzését, a döntések megalkotásának képességét stb. A két úr élen jár ezen eredendő bűnök felszámolásában. Igaz, közben az történik velük, amit a világhírű rockzenész, Bo Dieddley öreg korában fogalmazott meg: lassan azzá váltunk, ami ellen a színpadon tiltakoztunk.

A Kövér-Bayer tandem fellépése valami hasonló tünetet mutat; addig szapulták például Brüsszelt, hogy ellenében már Moszkva kommunista jogrendjét kezdték dicsérni. És ez még semmi, mert ugyanitt, szinte egy levegővel a legnagyobb tragédiának nevezték a Szovjetunió megalakulását. De ez, már igazán nem zavarta meg a fórumról hazatérő, lelkében és testében megtisztult közönséget, mint ahogy az előadó politikus urakat sem, mert maguk is hasonlóan tiszta, akarom mondani üres lelkű és üres fejű emberekké váltak. A baj csak az, hogy ők valódi veszélyt jelentenek ennek a szegény országnak, a jövőnknek, addig a békés jászapátiak legalább ártatlanok, és még egyszer jobb sorsra is ébredhetnek.

Rózsa Péter jegyzete a Hetes Stúdió 2023. november 25-i adásában hangzott el.